De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Paul De Neve

Paul De Neve

maandag, 22 maart 2021 09:21

Eén nummer voor opname volwassenen

Snel en flexibel trajecten op maat van de cliënt bouwen. Om die opdracht nog beter in te vullen kan je als volwassene via één en hetzelfde telefoonnummer aanmelden voor een opname in het crisisinterventiecentrum (CIC) van De Sleutel of in onze therapeutische gemeenschap in Gent (TGG dubbel diagnose) of Merelbeke (TGM).

donderdag, 04 maart 2021 10:48

Vacatures voor antenne Veurne-Diksmuide

Momenteel zijn er 2 vacatures voor de antenne Veurne van De Sleutel. De antenne wil het team versterken met een verslavingsarts (3 u per week) en een drughulpverlener (deeltijds). Voor deze laatste functie is er een selectieprocedure op woensdag 17 maart (kandideren kan niet meer).

donderdag, 25 februari 2021 15:11

Littekens van goud: stigma anders bekeken!

In de beroemde uitspraak van o.a. John Lennon “Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end” zit hoop en het idee dat we allemaal een weg aan het afleggen zijn ergens naar toe. Hoe is het om onderweg te zijn? Is de ene route minder goed dan andere? Is er slechts één route? En wat als verslaving een plek heeft op die route?

Groep Weerwerk zet duurzame tewerkstelling voorop. Hun uitdaging: zich heel flexibel aanpassen aan de personeelsnoden op korte en lange termijn. “We hebben een wendbare organisatie nodig. Daarvoor moeten we meer inzetten op ons human capital”. We gaan in gesprek met Iris Muylaert.  Ze coördineert personeel en welzijn binnen dit maatwerkbedrijf, nauw verbonden met De Sleutel. 

vrijdag, 12 februari 2021 08:40

Groepswerk in de kijker: een dag in het RKJ

Het Residentieel Kortdurend Jongrenprogramma (RKJ) van De Sleutel te Eeklo richt zich specifiek op jongeren met een middelenverslaving. Hoe verloopt zo’n programma en wat zijn de uitdagingen?

In 2019 was De Sleutel volop in verandering. Na een lang traject werd in november een nieuwe identiteitsverklaring opgesteld. Hierin stelden we onze uitdagingen voor de toekomst scherp. En van die uitdagingen waren er zeker genoeg. De grootste uitdaging van 2020 was echter onvoorzien. Een pandemie verstoorde onze normale werking en ook in ons privéleven moesten we ons aanpassen. De maatregelen in het kader van de SARS-CoV-2 pandemie zorgde ervoor dat we een aantal nieuwe zaken leerden. We werkten plots veel meer met telefoon- en digitale gesprekken. De pandemie is voor de meesten onder ons echter vooral belastend. Ook zien we steeds vaker de impact van deze crisis op onze cliënten.

donderdag, 11 februari 2021 14:47

Dagboek van een jongere in het RKJ

Hoe ziet een doorsnee dag van een jongere in opname in De Sleutel er uit en waar is die zoal mee bezig? We mogen even meelezen in het dagboek van Jannes (18)*. Tijdens het Residentieel Jongeren Programma (RKJ) heeft hij heel veel over zichzelf geleerd. “Ik heb hier ingezien hoe ik verder wil. Mijn drugsverleden wil ik achter mij laten. Mijn ouders zijn trots op mij en merken een immens verschil bij mij sinds ik in het RKJ te Eeklo gestart ben midden oktober. Dat is echt een zalig gevoel.”

donderdag, 11 februari 2021 13:37

Cannabis. De plant. De drug. Het medicijn

We reizen met Michiels in zijn nieuwe wietboek zowat de ganse wereld rond. De ruggengraat van het boek is film, muziek, racisme, politiek, religie, wetgeving en … cannabis. In het boek zijn er slechts twee hoofdstukken die dicht bij mijn professionele leefwereld aanschurken, maar het is over het algemeen een erg informatief werk geworden. Karel Michiels is freelance journalist. Hij publiceerde eerder, naast boeken over cannabis en reggae, ook over onderwerpen zoals comedy en voetbal.

Jaarlijks trekken de bewoners van de Therapeutische Gemeenschap in Merelbeke op driedaagse naar de Ardennen. Ook najaar waren de verwachtingen vooraf hoog gespannen. De ene bewoner keek uit naar de rust in de natuur. Of dacht aan skydiven, een dropping, samen een brug bouwen. Of verwachtte lange wandelingen in de bossen. De andere hoopte op een soort vakantiegevoel. Nog anderen zagen zich al genieten van eens weg te zijn van alles. Nog anderen waren vooraf heel down to earth: we zien wel wat het wordt. Een verslag van hun driedaagse begin september 2020 - toen het net mocht - door de bril van de bewoners.

De Sleutel is als organisatie in verandering. Dit hoeft niet te verbazen. Ook de maatschappij is volop in verandering. De eerste stap van ons omvangrijk veranderingsproces was de lancering van een nieuwe identiteitsverklaring en de introductie van onze leidende principes, zoals Damien Versele, begin 2020 wereldkundig maakte (1). Deze verandering moet ons leiden naar een nieuwe zorg- en beleidsstructuur. Op die manier zal De Sleutel als organisatie beter gewapend zijn voor de uitdagingen van de komende 10 jaar. De zorgbehoeften van mensen met een middelengerelateerde stoornis zijn immers veel complexer geworden. Het zorglandschap is fel veranderd en ook onze cliënt zelf is veranderd.  

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 65

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

drugsindehersenen

drugsinhetlichaam