De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 vrijdag 21 oktober 2011 11:34

'Wakker worden met een lijf vol pijn': een getuigenis

“Het begon allemaal toen ik 18 was in het uitgaansleven, met hasj, pillen, speed en af en toe coke. Eerst deed ik dat alleen als ik ging dansen. Maar na een tijdje stond ik er niet meer bij stil. Drugs nemen werd iets normaals, zoals eten en drinken." Aan het woord is Peter (een schuilnaam). Op zijn 38-ste besloot hij er definitief mee te stoppen. Die verslaving blijft hem nog steeds achtervolgen, ook al is hij reeds twee jaar clean. Een persoonlijk verhaal zoals opgetekend in de jubileumeditie van Weliswaar van juni 2011.  

Peter was achttien toen hij voor het eerst in contact kwam met drugs. Pas zo’n twintig jaar later, rond zijn 38-ste, besloot hij er definitief mee te stoppen. Nu zit er voor ons een gelukkig man die volop in het leven staat, maar dat was ooit anders.

cover_weliswaar

“Het begon allemaal in het uitgaansleven, met hasj, pillen, speed en af en toe coke. Eerst deed ik dat alleen als ik ging dansen, maar na een tijdje stond ik er niet meer bij stil. Drugs nemen werd iets normaals, zoals eten en drinken.

Alleen financieel zat ik altijd in de problemen. Mocht ik al die miljoenen die ik heb uitgegeven aan drugs op een spaarrekening hebben gezet, dan kon ik nu een dikke Mercedes en een mooie villa kopen. Gelukkig kon ik altijd blijven werken – zelfs toen ik heroïne gebruikte – want anders had ik misschien al een eind aan mijn leven gemaakt. Maar zelfs een goed inkomen is nooit voldoende om al je drugs te financieren, dus beland je toch in de criminaliteit. Je doet letterlijk àlles om die verboden vrucht te kunnen kopen. En toch besefte ik pas dat ik verslaafd was toen ik met heroïne begon. Toen ik wakker werd met een lijf vol pijn.”

Lees het volledige verhaal in de bijlage helemaal onderaan.

Met dank aan de auteur Stefanie Van den Broeck.

Ga naar de jubileumeditie van Weliswaar

 

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

drugsindehersenen

drugsinhetlichaam