De Sleutel Logo
donderdag 09 november 2006 00:00

Afscheid instapgroep Dagcentrum Gent: een cliënt richt zich tot de staf...

De instapgroep binnen het dagcentrum Gent doet cliënten bewegen. Niet alleen wordt er gewerkt rond het aanscherpen van probleembesef en het komen tot concrete doelstellingen over druggebruik en dagbesteding, ook de positieve eigenschappen van de cliënten worden gestimuleerd. We pogen om hen te leren verwoorden (op een creatieve, sportieve, whatever manier) wat er in hen omgaat.
Deze brief las een cliënte voor bij haar afronding na 3 maanden instapgroep. Een geslaagd voorbeeld van verwoorden!
'Kathleen, Hugo, Carmen, Henri en Gino,

Ik wil een klein woordje tot jullie richten. De instapgroep is voor mij een grote stap tot mijn nieuwe leven, door jullie toewijding ben ik aan het volharden om toch met een mooie kijk mijn verdere leven te creëren.

Ik zeg tegen de andere groepsleden, hoe klein het advies of steun voor sommigen overkomt, hou vol!!! Zoek je kracht, vind je geen bij jezelf, sta dan open voor de anderen die wel willen helpen en naar je problemen wel willen luisteren en ze dan ook wel begrijpen, en dat is hier, als je niet open en eerlijk bent, heeft het echt geen zin om hier te zijn, want je bent niet de enige die geholpen moet worden, en de mensen hier die ons met hart en ziel verder op weg willen zetten moet je met respect behandelen, want dat verdienen ze door dik en dun.
Sta eens stil bij jezelf en doe wat je moet doen.

Ik wens jullie verder veel succes toe en weet dat er je een mooier leven te wachten staat als je doorzet en het gevecht tegen al je tegenslag kan overwinnen. Ik heb al wat veldslagen gewonnen, maar heb nog heel wat te verwachten in het leven en hoop dat ik ooit mijn eigen oorlog win, en dat bereik ik en jullie alleen als we doorzetten!!! Hou de mensen vast die achter jou staan, want ook zij verdragen veel pijn en verdriet.'

M.

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

Agenda

Mei
 • 21
  14:00 Kennismakingsbezoek RKJ

  De minderjarigenwerking van De Sleutel in Eeklo, biedt verschillende modules aan voor jongeren met een verslavingsprobleem.  Eén van deze modules voorziet de mogelijkheid om het residentieel programma van het RKJ Eeklo te leren kennen via een bezoek. Wie zich inschrijft krijgt een rondleiding door een ervaringsdeskundige en een medewerker.

  Wanneer? van 14 tot 16 u 

  Waar? RKJ Zuidmoerstraat 165, 9900 Eeklo

  Voor wie? Dit aanbod richt zich tot jongeren samen met hun begeleiders (jeugdzorg, school, CLB,...)

  Inschrijven via tel: verplichte reservatie via 09/3772526. Het aantal plaatsen is beperkt!
  Uw inschrijving is pas definitief nadat wij per mail een bevestiging hebben gestuurd

  meer info

 • 22
  19:30 Recoverygroep in Mechelen

  Groepswerking voor mensen met een verslavingsproblematiek die tijdens en/of na hun behandelperiode graag contact willen hebben/houden met lotgenoten.

  Waar:? Dagcentrum De Sleutel, F. De Merodestraat 20 te Mechelen 
  Wanneer? op woensdagen telkens om 19u30.  Er is een sessie op woensdag 10/4; 24/4; 8/5,22/5; 5/6; 19/6; 3/7; 17/7; 31/7; 14/8; 28/8; 11/9; 25/9; 9/10; 23/10; 6/11; 20/11; 4/12; 18/12

  Kostprijs per sessie : 2 euro (drankje inbegrepen)

  Meer infoJuni
 • 19
  14:00 Kennismakingsbezoek RKJ

  De minderjarigenwerking van de Sleutel in Eeklo, biedt verschillende modules aan voor jongeren met een verslavingsprobleem.  Eén van deze modules voorziet de mogelijkheid om het residentieel programma van het RKJ Eeklo te leren kennen via een bezoek. Wie zich inschrijft krijgt een rondleiding door een ervaringsdeskundige en een medewerker.

  Wanneer? van 14 tot 16 u 

  Waar? RKJ Zuidmoerstraat 165, 9900 Eeklo

  Voor wie? Dit aanbod richt zich tot jongeren samen met hun begeleiders (jeugdzorg, school, CLB,...)

  Inschrijven via tel: verplichte reservatie via 09/3772526.. Het aantal plaatsen is beperkt!
  Uw inschrijving is pas definitief nadat wij per mail een bevestiging hebben gestuurd

  meer info

 • Volledige agenda

drugsindehersenen

drugsinhetlichaam