De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Paul De Neve

Paul De Neve

dinsdag, 17 november 2020 14:00

“Bij Marc voel je de eerbied”

Partner aan het woord: “Bij Marc voel je de eerbied”

Gemotiveerde werkkrachten in de bouw vinden is niet evident. Metselaar, bekister, ijzervlechter,… het zijn allemaal knelpuntberoepen. De samenwerking met Rewind, waardoor nieuwe werkkrachten kunnen worden aangetrokken, is een troef. De werfleider bij de REWIND-partner Algemene Bouw Maes getuigt.

EEN DAG OP STAP MET EEN REWIND-WERKKRACHT

donderdag, 22 oktober 2020 13:25

Een wereld vol schermen: TE VEEL EN TE VAAK

Schermgebruik en schermtijd… In elk gezin en school is het onderwerp van gesprek, zeker nu opnieuw in tijden van corona. Team Preventie bouwde de voorbije jaren flink wat expertise op rond dit thema. Herinner u de “Switch Off”-affiche waarmee we deelnamen aan de Solidariteitsprijs van De Standaard in 2018, het schoolaanbod “Klikken doet kicken”… We slaan verder deze weg in.

donderdag, 22 oktober 2020 11:37

Rewind, sociaal bouwbedrijf met een missie

“Jonathan, als kersvers stagiair aan de slag op de werkvloer van Weerwerk, loopt deze week al elke dag rond met een glimlach op zijn gezicht. Die hoop op een nieuwe start… Maar ook weten dat hij zelf de verantwoordelijkheid moet nemen. Dat doet iets met een mens.”
“Marc heeft uitzicht op een job bij een reguliere aannemer. De ploegbaas was op dag twee van de tewerkstelling al overtuigd. ‘Geef hem een vast contract’, zo gaf hij mee aan de personeelsdienst. Je merkt aan alles dat Marc zich daar sterk kan aan optrekken. Daarvoor doen we het.”

donderdag, 08 oktober 2020 09:53

Gezocht: ervaringsdeskundige gidsen

Te Gek!? Roes(t) wil de komende maanden de alcohol-, drug- en gokproblematiek beter bespreekbaar maken. Tal van activiteiten zetten het thema op de agenda. Voor de expo rond “Roes, verslaving en herstel” - gepland van 6 februari tot 30 mei 2021 - zoeken wij ervaringsdeskundige gidsen.

maandag, 05 oktober 2020 07:23

Welkom op de kwaliteitspagina van De Sleutel

We zijn ervan overtuigd dat het meten en opvolgen van kwaliteit belangrijk is om de behandeling en zorg ten aanzien van de cliënten in De Sleutel verder te verbeteren. Via deze webpagina willen we transparant communiceren over de resultaten van de kwaliteitsmetingen die we uitvoeren.

Er zijn nog steeds veel vooroordelen en misverstanden over problemen met alcohol, drugs en gokken. Daarom lanceert Te Gek!? in oktober een nieuwe jaarcampagne: Te Gek!? Roes(t). Ook De Sleutel doet mee.

dinsdag, 22 september 2020 12:06

Sterke drugsmarkt bedreiging voor de gezondheid

Het EU-drugsagentstap (EMCDDA) heeft een nieuw drugsrapport klaar. Enkele nieuwe ontwikkelingen die in het rapport aan de orde komen zijn: inbeslagnames van recordhoeveelheden cocaïne en grote hoeveelheden heroïne, schaalvergroting van de productie van synthetische drugs en de bezorgdheid over hoog-gedoseerde cannabis, Op basis van een nieuwe reeks snelle studies van het EMCDDA (voorjaar 2020) wordt in het rapport ook ingegaan op de verstoring met betrekking tot drugsgebruik en de drugsmarkt als gevolg van COVID-19, die langetermijngevolgen kan hebben voor instellingen voor verslavingszorg en wetshandhavingsinstanties in Europa. Gevreesd wordt dat innovatieve drugsdistributiemodellen die tijdens de lockdown ontwikkeld werden in combinatie met de economische gevolgen van de pandemie voor kwetsbare gemeenschappen, zullen leiden tot nieuwe uitdagingen en dit bovenop de bestaande uitdagingen die een overvloedig aanbod van drugs met zich meebrengt.

KWALITEIT VAN ZORG VANUIT CLIËNTENPERSPECTIEF

Binnenkort neemt De Sleutel voor het 4de jaar op rij deel aan de Vlaamse Patiënten Peiling Geestelijke Gezondheidszorg. Dit is een sectorbrede tevredenheidsbevraging die peilt naar de ervaringen bij cliënten en patiënten met betrekking tot de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg. In aanloop naar deze bevraging kijken we terug op de resultaten van de meting in 2019.

dinsdag, 01 september 2020 09:42

Het respectboek voor de zorg

Hoe ga je respectvol om met de cliënt? Drie verpleegkundigen werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg schreven er een boek over.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 63

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

drugsindehersenen

drugsinhetlichaam