Marc: “Ik droom ervan om door te groeien in de ploeg”

EEN DAG OP STAP MET EEN REWIND-WERKKRACHT


Om 5 uur ’s ochtends loopt de wekker af. 

6.15u : Marc verlaat de gevangenis en neemt de bus. Hij hoopt op minimaal tijdverlies bij overstappen
7u: aankomst op de werf

Marc is 43 jaar en vader van 5 kinderen (2 kleuters en 3 oudere tieners). Hij hoopt tegen eind dit jaar een woning gevonden te hebben. Die vaste woonst en 3 maanden werk aantonen met een loonbrief zijn een voorwaarde om in aanmerking te komen voor elektronisch toezicht. Zeven jaar gevangenis heeft hij er op zitten. Het CAW staat Marc bij in zijn zoektocht naar een woonplaats. Rewind is zijn opstap naar het reguliere arbeidscircuit. Midden december moet hij voor de commissie verschijnen. “Het is niet gemakkelijk om te starten, zonder geld op een spaarboek. Het werk bij houdt me gemotiveerd”.

“Ik was vroeger altijd actief in de bouw, als metser, dakwerker, ook als schoorsteenveger. In weer en wind werken heeft me nooit afgeschrikt”, zegt Marc met een duidelijke Gentse tongval. Het bevalt hem zeer in zijn job als bekister. Ik heb hier al veel bijgeleerd. Ik zal er alles aan doen om deze job te behouden”. Marc voelt zich goed bij zijn collega’s. Hij droomt ervan om door te groeien in de ploeg waar hij nu aan het werk is.

15u30: de werkdag zit er op. Even tijd voor zichzelf en om samen te zijn met zijn kleinste kinderen 17u30: terug aanmelden in de gevangenis

 rewind maes marc aan het werk web

Maak hier kennis met het REWIND-aanbod (interview met Jurgen Goesaert)

Aannemer aan het woord: "Bij Marc voel je de eerbied"

 

Aanverwante info (Artikels met TAG Activering)

back to top