De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 "In de buitenlucht werken doet mij goed. Ik ben er rustiger door geworden"

"Tijdens mijn verblijf in de Therapeutische Gemeenschap in Merelbeke heb ik veel geleerd. Het is dankzij het programma dat ik mijn leven terug op de rails heb gekregen”, vertelt Danny (1). Ondertussen werkt hij bijna twee jaar bij Sociale Werkplaats De Sleutel. Naast dat werk, helpt hij mee bij GROEnTEN uit GENT, het stadslandbouwproject van De Sleutel. Er is natuurlijk ook nog tijd voor ontspanning. Elke dinsdag gaat hij volleyballen.

Danny (33) volgde 21 maanden het programma in de Therapeutische Gemeenschap (TG). Een onderdeel binnen het programma is de zoektocht naar een job. Via het GTB-traject (2) van de VDAB kon Danny aan de slag bij Sociale Werkplaats De Sleutel. “In het begin was het een beetje zoeken en aanpassen voor mij. Het was dan ook al meer dan vijf jaar geleden dat ik nog had gewerkt. Het waren vooral de collega’s die mij hebben geholpen. Sommige kende ik al van in de TG en dat gaf mij de goesting om elke dag naar het werk te komen.” Danny werkte eerst als vrijwilliger, nu staat hij ingeschreven als artikel 60 (3). Onlangs werd hij gepromoveerd tot meestergast. Hierdoor krijgt hij meer verantwoordelijkheden.

groenten uit gent web Joksie Bieseman

(©Joksie Bieseman)

 

GROENnTEN uit GENT

Vorig jaar werd het takenpakket van Danny uitgebreid. Hij mocht meehelpen aan het GROEnTEN uit GENT- project. “Eind februari hebben we alles al klaar gezet zodat de vrijwilligers kunnen zaaien en planten.” Omdat de grond aan Dok Noord vervuild is, worden de groenten en kruiden geplant in gerecupereerd materiaal, van badkuipen tot zelfgemaakte bloembakken. “Wij zorgen ervoor dat er voldoende aarde is in de bakken. Als iets stuk is, dan herstellen wij dat. In de buitenlucht werken doet mij goed. Ik ben er ook veel rustiger door geworden. Vroeger was ik een opvliegend type, maar dat is veel verbeterd. Verder krijg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Ik mag altijd suggesties geven als er iets beter kan. Dat geeft mij veel zelfvertrouwen omdat er naar mij wordt geluisterd.”

moestuin groenten uit gent

Passie voor volleybal

"In mijn vrije tijd speel ik graag volleybal”, vertelt Danny.”Toen ik nog in de TG zat, ben ik in contact gekomen met een recreatieve volleybalclub uit de buurt. We spelen enkel voor het plezier en niet in competitie. Na de eerste training had ik meteen een goed gevoel. Ik ben heel open geweest over mijn verleden en kreeg geen enkele negatieve reactie. Iedereen heeft mij direct aanvaard binnen de groep. Sport is een manier om mezelf te ontladen. Niets is leuker dan na een zware werkdag te gaan sporten en daarna moe, maar voldaan naar huis te keren.”

Foto volleybal bewerkt

Lees hier meer over Sociale Werkplaats De Sleutel

Lees hier meer over GROEnTEN uit Gent

Bezoek ook eens de Facebook-pagina van GROEnTEN uit Gent

Klik hier voor meer sportgerelateerde artikels

Pieter-Jan Van den Hel/Paul De Neve (april 2016)

 

 

(1) om redenen van privacy gebruiken we een fictieve naam

(2) GTB - Gespecialiseerde TrajectBegeleiding

(3) artikel 60 is een vorm van maatschappelijke dienstverlening waarbij het OCMW een baan bezorgt aan iemand die uit de arbeidsmarkt is gestapt of gevallen, met als doel deze terug in te schakelen in het stelsel van de sociale zekerheid en in het arbeidsproces

 

 

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

drugsindehersenen

drugsinhetlichaam