De Sleutel Logo

STEUN DE SLEUTEL

klik hier

 STEUN DE SLEUTEL

klik hier

 Wat is lachgas?

Veel jongeren beschouwen lachgas als een onschuldige partydrug. Maar dat is het niet. Het inhaleren van lachgas veroorzaakt een zuurstofgebrek in de hersenen. Dat leidt tot een roes, maar ook tot concentratiestoornissen, hoofdpijn, duizeligheid en evenwichtsproblemen. Lachgas heeft een temperatuur van min-60 graden. Als lachgas rechtstreeks wordt geïnhaleerd, kan de huid of de mondholte bevroren raken, met (soms ernstige) brandwonden tot gevolg.

LachgaspatronenLachgas is een vluchtig snuifmiddel. Het werd vroeger als narcosemiddel bij operaties gebruikt. Het leidt tot een aangename, euforische roes, vaak gepaard met lachbuien. Lachgas wordt meestal gebruikt via gaspatronen voor slagroomspuiten. Men laat het patroon leeglopen in een ballon en daarna wordt het gas uit die ballon ingeademd. Via de longen komt het gas in het bloed terecht, waarna het uiteindelijk de hersenen bereikt. Gebruikers kunnen gemakkelijk aan lachgas geraken omdat het vrij verkrijgbaar is in de winkels. Bovendien is het een goedkope drug. Het effect van lachgas is kortdurend, maar daarom niet minder schadelijk.

Het artikel werd geschreven op basis van informatie van Jellinek.

Aanverwante informatie:

Experts waarschuwen voor de gevaren van lachgas. Lees er hier meer over.

Enkele jongeren moesten een huidtransplantatie ondergaan na het gebruik van lachgas. Lees hier het volledige bericht.

Bekijk hier de interessante reportages van nos.nl (18 mei 2019).

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

Agenda

Oktober
  • 7
    19:30 Dagcentrum Mechelen viert 25 jarig bestaan met Filmavond

    Dagcentrum Mechelen viert op maandag 7 oktober zijn 25-jarig bestaan met een filmavond. De viering wordt georganiseerd i.s.m. met het Filmhuis. Samen zetten we een parel van Gus Van Sant in de kijker: ‘Don’t Worry He Won’t Get Far On Foot.’ Een film die een mooi beeld schetst van een man in herstel. Hij maakt er het beste van, ondanks zijn beperkingen. Vooraf is er een receptie en om 20u30 vangt de film aan. Klik hier voor meer info 

  • Volledige agenda

drugsindehersenen