De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Kan de school het ontwikkelen van grensoverschrijdend gedrag helpen voorkomen?

Een kind dat niet wil luisteren in de klas, dat de klas op stelten zet, of de leerkracht schopt,... Hoe kan je kinderen beter beschermen tegen het ontwikkelen van grensoverschrijdend gedrag? … Hoe voorkom je ernstige gedragsproblemen, zoals delinquentie en druggebruik?

TOPspel is een innoverend preventieprogramma voor de lagere school. Het is géén extra lessenpakket maar een methodiek die je flexibel kunt integreren in de bestaande lessen. Het traint de vakoverschrijdende eindtermen van de sociale vaardigheden in de letterlijke zin van het woord.
TOPspel gaat uit van de kracht van het positief ondersteunen van leerlingen, positieve groepsdruk, het negeren van negatief gedrag en het belonen van positief gedrag. Dit alles wordt in een duidelijke spelvorm gegoten, wat zeer motiverend is voor kinderen én leerkrachten. Het spel is eenvoudig, kort en krachtig, waardoor de instap erg laagdrempelig is.
De eerste effecten van TOPspel zijn al vlug merkbaar: het verbeteren van de werkhouding, minder storen van de les, meer efficiënte lessen, een toffere klassfeer met gelukkige kinderen én een geëmpowerde leerkracht. Op termijn beoogt TOPspel ernstige gedragsproblemen, zoals delinquentie en druggebruik te voorkomen. De leerkracht leert gedragsmanagement skills, gebaseerd op gedragstherapeutische principes toepassen binnen een eenvoudig spelkader. Daarnaast moeten leerlingen tijdens TOPspel samenwerken waardoor positieve interacties tussen leerlingen worden bewerkstelligd. Deze positieve interacties beschermen kinderen tegen het ontwikkelen van grensoverschrijdend gedrag.

Een schoolteam trainen
De trainingen zijn geen vrijblijvende losse studiedagen maar een trajectbegeleiding waarbij het hele team getraind wordt gedurende 3 (halve) studiedagen én 2 individuele coachings-en ondersteuningsmomenten bij de leerkrachten in de klas.

Open training

Is het niet haalbaar om het hele schoolteam te trainen? Dan kan je met enkele collega's inschrijven voor een open training. Daar brengen we leerkrachten van verschillende scholen bij elkaar. Een open training bestaat uit 3 halve trainingsdagen en 2 individuele coaching sessies.
Meer info: [email protected]

Topspel ertvelde groepje 

Lees hier enkele getuigenissen van leerkrachten

"TOPspel-school blijf je omdat de kinderen er om vragen" (leerkracht aan het woord)

"TOPspel verhoogt de intrinsieke motivatie" (Een leerkracht vertelt)

Link naar preventie-aanbod De Sleutel

 

Stel zelf een vraag
 1. Naam(*)
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. E-mail(*)
  Gelieve een geldig e-mail adres in te vullen
 3. Vraag(*)
  Gelieve een vraag in te vullen
 4. Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
 5. Beveiligingscode(*)
  Invalid Input

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.