De Sleutel Logo

STEUN DE SLEUTEL

klik hier

 STEUN DE SLEUTEL

klik hier

 Begeleiding projectdag

Wenst u met uw leerlingen te werken rond alcohol- en drugspreventie? Of u wenst uw huidige inspanningen te herbekijken? Denkt u in de richting van een projectdag? Misschien is dit aanbod wel voor uw school: We bieden uw school ter plaatse begeleiding op maat aan waardoor een eerste of vernieuwde projectdag drugs een succes wordt.

2009sleutelspelsintniklaasindividueleopdracht1 2010Nijlen12 img_0025

Doelgroep van een projectdag

Leerkrachten en leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs. Voor een projectdag werken we met groepen tot 120 leerlingen. Heeft u meer dan 120 leerkrachten in uw doelgroep dan richt u beter twee projectdagen in. In onderling overleg bieden we soms projectdagen aan voor leerlingen die niet in de tweede graad zitten.  Heeft u een voorstel, contacteer ons en we bespreken de mogelijkheden.

Opbouw van een projectdag

De training van de leerkrachten

Een trainer van De Sleutel komt naar uw school en traint, enkele weken voor de projectdag, de leerkrachten die de verantwoordelijkheid van de  projectdag opnemen.Tijdens deze training die minimaal drie lesuren duurt, kadert de trainer de projectdag in het drugbeleid van de school. Het belangrijkste onderdeel van de vorming is het trainen van de oefeningen die de leerkrachten tijdens de projectdag doen. Daarnaast bespreekt de trainer de opbouw van de projectdag en geeft de trainer tips over hoe u met uw leerlingen kan praten over drugs.

De projectdag voor de leerlingen 

Een projectdag duurt één volledig lesdag en gaat door op de school zelf.  De dag bestaat uit drie grote delen: 1. een interactieve voordracht van de trainer (voor max. 40 leerlingen), 2. een getuigenis, toneel of film, 3. de oefeningen door de leerkracht.  De hele projectdag is gebaseerd op het didactisch materiaal Unplugged voor de tweede graad.  Voor het deel van de getuigenis stelt de Sleutel verschillende alternatieven voor. De school kan gebruik maken van een film, een toneel of kan beroep doen op het levensverhaal van een ex-verslaafde. De school maakt de keuze. De trainer kan hierin desgevraagd advies geven. 
Hoe zo'n dag praktisch kan verlopen kan u lezen op deze fiche.

Follow-up en evaluatie door de leerkrachten

Tijdens een kort teamoverleg kan de projectdag geëvalueerd worden. Hoe verliep de projectdag? Wat vonden we sterk? Wat moeten we aanpassen? Welke oefeningen verliepen goed? Hoe kwam de projectdag over bij de leerlingen? Tijdens de follow-up geeft de trainer feedback en tips.

Wenst u meer informatie over prijs, dagindeling, mogelijke films en tonelen die we aanbieden, klik dan hier.  

besprekingwatdrinkjij 2009SintNiklaassteetwizverzamelenvandegegevens 2010oostendeyannickmijnmening

“Moeders hasjies is de beste”. Reeds in 1981 schreef De Sleutel een begeleidingsmap bij dit toneelstuk van Dario Fo.  De  medewerkers van De Sleutel verdeelden 950 verwerkingmappen onder  verschillende scholen van het Vlaamse land. Vandaag werken we in die traditie verder. Wij zijn ervan overtuigd dat een kwaliteitsvol toneel een aangrijpingspunt kan zijn van om preventieve activiteiten te ontwikkelen. Het aanbieden en verwerken van toneelstukken is dan ook een onderdeel van het Unplugged aanbod voor het secundair onderwijs.

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

Agenda

Juni
 • 19
  14:00 Kennismakingsbezoek RKJ

  De minderjarigenwerking van de Sleutel in Eeklo, biedt verschillende modules aan voor jongeren met een verslavingsprobleem.  Eén van deze modules voorziet de mogelijkheid om het residentieel programma van het RKJ Eeklo te leren kennen via een bezoek. Wie zich inschrijft krijgt een rondleiding door een ervaringsdeskundige en een medewerker.

  Wanneer? van 14 tot 16 u 

  Waar? RKJ Zuidmoerstraat 165, 9900 Eeklo

  Voor wie? Dit aanbod richt zich tot jongeren samen met hun begeleiders (jeugdzorg, school, CLB,...)

  Inschrijven via tel: verplichte reservatie via 09/3772526.. Het aantal plaatsen is beperkt!
  Uw inschrijving is pas definitief nadat wij per mail een bevestiging hebben gestuurd

  meer info

September
 • 8
  10:00 Zee-zeildag 2019

  Meer info over de "varen voor het goede doel" editie 2019 mag u hier binnenkort verwachten.

  Lees meer

  Link naar website o.m. met reacties van deelnemers van vorige edities.

 • Volledige agenda