De Sleutel Logo

STEUN DE SLEUTEL

klik hier

 STEUN DE SLEUTEL

klik hier

 donderdag 16 februari 2017 00:00

Unplugged, drugpreventie ook op maat van BSO en BUSO-leerlingen van 1ste graad secundair onderwijs

Niet roken, niet drinken… jongeren doen het!

Snakt onze jeugd naar een sigaretje of vinden ze het vooral vies? Is het drankgebruik van 14-jarigen echt dramatisch of juist onbestaand? Zijn de rokers veranderd in gamers? En wat met gokken? Energydrinks en smartphones?

Het landschap van de middelen en de problematieken rond verslaving zijn de jongste jaren sterk geëvolueerd. Waar liggen voor onze jongeren de grootste risico’s? Hoe zorg je ervoor dat de volwassenen van morgen op een juiste manier omgaan met de verleidingen in de maatschappij?

Het opsteken van het verwijtende vingertje of het moraliserende ‘leren neen zeggen’ is al lang voorbijgestreefd. En wat met de meest kwetsbare jongeren? Met het nieuwe UNPLUGGED 1ste graad wil De Sleutel jongeren aanspreken in hun eigen taal, met een eigentijdse aanpak en moderne vormgeving. Waar vorige programma’s vaak gelabeld werden als té abstract, té taalkundig wil De Sleutel met UNPUGGED drugpreventie toegankelijk maken voor ALLE jongeren. Ook voor de meest kwetsbare onder hen uit het BSO of BuSO.

Lees hier het persbericht

unplugged

 

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

Agenda

September
 • 8
  10:00 Zee-zeildag 2019

  Meer info over de "varen voor het goede doel" editie 2019 mag u hier binnenkort verwachten.

  Lees meer

  Link naar website o.m. met reacties van deelnemers van vorige edities.

Oktober
 • 7
  19:30 Dagcentrum Mechelen viert 25 jarig bestaan met Filmavond

  Dagcentrum Mechelen viert op maandag 7 oktober zijn 25-jarig bestaan met een filmavond. De viering wordt georganiseerd i.s.m. met het Filmhuis. Samen zetten we een parel van Gus Van Sant in de kijker: ‘Don’t Worry He Won’t Get Far On Foot.’ Een film die een mooi beeld schetst van een man in herstel. Hij maakt er het beste van, ondanks zijn beperkingen. Vooraf is er een receptie en om 20u30 vangt de film aan. Meer nieuws volgt!

 • Volledige agenda