De Sleutel Logo

STEUN DE SLEUTEL

klik hier

 STEUN DE SLEUTEL

klik hier

 maandag 21 september 2015 00:00

Find your KICK zet 140 ex-verslaafden aan het sporten in Nekker te Mechelen

PERSMEDEDELING 20 september 2015

Mensen met een verslaving aan het sporten krijgen en hen tijdens hun reïntegratieproces lid laten worden van reguliere sportclubs! Dit was de uitdaging die De Sleutel twee jaar terug kon aangaan met het sportproject, dit dankzij de steun van Vlaams minister Philippe Muyters. De minister van sport kwam “Find Your KICK” op 20 september in de Nekker te Mechelen persoonlijk openen en spong dit evenement letterlijk op gang met een deathride.  

"Sport als stimulans tot succesvolle re-integratie"

De sport- en beweegdag “Find your Kick”, georganiseerd door De Sleutel, vormde het orgelpunt van het  project  “Sport als stimulans tot succesvolle re-integratie, waarmee we “sport en  bewegen” willen verankeren als non-verbale therapievorm binnen de drughulpverlening. Het concept van deze sportdag bouwt niet toevallig verder op de bevindingen van het voorbije sportproject. Ook vandaag laten we cliënten en hulpverleners op een leuke manier kennismaken met verschillende sporten en activiteiten, dit onder begeleiding van professionele monitoren. We proberen zoveel mogelijk mensen warm te maken om sport – op welke manier dan ook – te integreren in een gezonde levensstijl. De naam van het sportevenement – bedacht door cliënten van De Sleutel – zegt het zelf: “FIND YOUR KICK”. In totaal nemen bijna 140 mensen deel, ook heel wat collega’s en cliënten van andere organisaties uit de drughulpverlening waren present. 

 minister muytters doet deathride

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters tijdens de opening van Find Your KICK : “Wie kent er niet het gevoel van even alles te geven tijdens het sporten, even alles te vergeten ook. Ik geloof zelf enorm in de kracht van sport, en ben dan ook blij dat De Sleutel hiermee aan de slag gegaan is en sport wil inzetten als therapie. Bovendien geven ze dankzij het draaiboek ook andere organisaties een voorzet om zelf aan de slag te gaan met sport. Daar dragen we als Vlaamse overheid graag ons steentje aan bij.”

 

Klik hier voor meer sportgerelateerde artikels

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

Agenda

September
 • 8
  10:00 Zee-zeildag 2019

  Meer info over de "varen voor het goede doel" editie 2019 mag u hier binnenkort verwachten.

  Lees meer

  Link naar website o.m. met reacties van deelnemers van vorige edities.

Oktober
 • 7
  19:30 Dagcentrum Mechelen viert 25 jarig bestaan met Filmavond

  Dagcentrum Mechelen viert op maandag 7 oktober zijn 25-jarig bestaan met een filmavond. De viering wordt georganiseerd i.s.m. met het Filmhuis. Samen zetten we een parel van Gus Van Sant in de kijker: ‘Don’t Worry He Won’t Get Far On Foot.’ Een film die een mooi beeld schetst van een man in herstel. Hij maakt er het beste van, ondanks zijn beperkingen. Vooraf is er een receptie en om 20u30 vangt de film aan. Meer nieuws volgt!

 • Volledige agenda