De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 woensdag 15 mei 2013 09:20

JEP: Drugpreventie Jeugdwerking Brugge/Damme 2012-2013

PERSMEDEDELING 3 mei 2013

Joint Effort Project (JEP): Project  Drugpreventie Jeugdwerking  Brugge/Damme 2012-2013

Omschrijving van het project
JEP is een initiatief van de 4 Rotary Clubs van Brugge en Damme, 2 Innerwheel clubs Brugge, Rotaract Brugge en Damme, De Sleutel, Jeugddienst Brugge, Jeugddienst Damme en de Stedelijke Preventiedienst Brugge.
Het project richt zich tot de leid(st)ers, verantwoordelijken en de leden die actief zijn in de diverse jeugdwerkinitiatieven van Brugge en Damme.

Het eerste luik van het project richt zich op de leid(st)ers en verantwoordelijken van jeugdwerkinitiatieven. Zij spelen immers een belangrijke rol in de vorming van jongeren, dus ook in drugpreventie bij jongeren. In het eerste luik organiseren wij een tweedaagse opleiding ‘train de trainer‘.         

  • De eerste dag focust op vorming en kennis (Infodag): productinformatie "feiten en fabels", drugbeleid , “good practices”, sociale vaardigheden, juridisch kader.
  • De tweede dag  focust op het integreren van sociale vaardigheden binnen de jeugdwerking  (Sleutelparcours).

Het tweede luik van het project richt zich tot de leden van de jeugdwerkingen.

web board 2012 2013Doel is dat zij spelenderwijs tijdens het werkjaar kennis rond drugpreventie opdoen en sociale vaardigheden rond drugpreventie aanleren. Hoe dit gebeurt, wordt uiteraard aan de creativiteit van de leid(st)ers en verantwoordelijken overgelaten. Tevens wordt door elke deelnemende groep een drugbeleidsplan uitgewerkt.

Aan het einde van het werkjaar wordt een evaluatiemoment georganiseerd. Aan de deelnemende groepen wordt een label/certificaat overhandigd. Een persvoorstelling van het project en van de deelnemende jeugdwerkinitiatieven behoort tot de mogelijkheden.

Informatief:
Het project wordt jaarlijks georganiseerd. Alle activiteiten zijn kosteloos voor de deelnemende jeugdwerkinitiatieven. Per jaar kunnen 12 jeugdwerkinitiatieven deelnemen.  

Aan jeugdwerkinitiatieven die deelnemen aan de infodag én het Sleutelparcours wordt 150 euro overhandigd (Silver label).    
Aan de jeugdwerkinitiatieven die deelnemen aan het tweede luik wordt, na evaluatie van hun activiteit(en) terzake met de leden  en van het opgestelde drugbeleidsplan, nogmaals 350 euro overhandigd (Gold label).
Daarnaast krijgen de jeugdwerkinitiatieven die het Gold label behalen een fysiek label om op te hangen in de lokalen + opnaaibadges met JEP logo voor alle individuele leden vanaf 14 jaar

logo rotary 2010Het Sleutelparcours kan éénmalig gratis per deelnemend jeugdwerkinitiatief georganiseerd worden voor leden van 14 tot 18 jaar (min. 10, max. 24 deelnemers) in afspraak met / en onder begeleiding van De Sleutel; de kosten voor het gebruik van dit Sleutelparcours worden door  Rotary  gedragen.  
 
Lijst deelnemende jeugdverenigingen en jeugdwerkinitiatieven JEP 2012-2013

Behaalden het Silver label:
1.    Scouts Savio
2.    KSA Frassati
3.    KSA Ten Briel
4.    KSA Rooyghem
5.    KSA Spermalie (Sijsele)
6.    KSA Kriko
7.    qYat (quixotic young artistic team vzw)
8.    Punt andere Lijn
9.    Scouts en Gidsen Karel de Goede
10.  De Spetter vzw


Behaalden het Gold label:
1.    Scouts Savio
2.    KSA Frassati
3.    KSA Ten Briel
4.    KSA Rooyghem
5.    KSA Spermalie (Sijsele)
6.    KSA Kriko
7.    qYat (quixotic young artistic team vzw)
8.    Punt andere Lijn
9.    Scouts en Gidsen Karel de Goede

Noot

  • KSA Spermalie en KSA Ten Briel namen dit jaar voor de 2e maal deel aan JEP maw JEP 2012-2013 had 10 deelnemers waarvan 8 nieuwe.
  • De Spetter heeft geen vraag gesteld om Gold label te behalen wegens nvt op hun publiek/doelgroep

link naar bijdrage in het Nieuwsblad

link naar vroeger soorgelijk intitiatief

Lees ook Goede prakijk in de jeugdbeweging: jongeren bewust leren omgaan met middelengebruik (interview met preventiewerker Tom Vanhoutte)

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.