De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Het belang van arbeid bij de behandeling van mensen met een verslavingsprobleem

De laatste jaren is het besef gegroeid dat voor personen die kampen met een ernstige verslavingsproblematiek een medisch/psychologische behandeling strictu-sensu onvoldoende resultaten geeft. Professor Geert Dom onderbouwt deze stelling met recent onderzoek.

Meer en meer groeit het inzicht, gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek, dat het toeleiden van mensen naar (reguliere, betaalde) arbeid zowel haalbaar is als een sterk positief effect heeft op vele levensterreinen en tegelijkertijd het verloop van de verslavings- en psychiatrische aandoening zeer gunstig beïnvloedt.

Werk1web

Vanuit gezondheidseconomisch standpunt is het belangrijk te onderstrepen dat investeren in arbeidstoeleiding voor deze patiënten niet alleen kostendekkend is maar manifest kosten effectief.

Volgens Geert Dom lijken patiënten beter los te komen van de hulpverlening, wat zich vertaalt in een drastische afname van zorgkosten, gevaarlijke crisis situaties, acute en soms langer durende hospitalisaties.

Lees hierbij de integrale wetenschappelijke bijdrage voor Professor dr Geert Dom : Het belang van arbeid en arbeidsrehabilitatie interventies bij de behandeling van mensen met (complexe) verslavingsproblemen.

Of lees hier de bijdrage Prof. dr Geert Dom:  “Werk als hefboom naar herstel”

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.