De Sleutel Logo

STEUN DE SLEUTEL

klik hier

 STEUN DE SLEUTEL

klik hier

 Het belang van arbeid bij de behandeling van mensen met een verslavingsprobleem

De laatste jaren is het besef gegroeid dat voor personen die kampen met een ernstige verslavingsproblematiek een medisch/psychologische behandeling strictu-sensu onvoldoende resultaten geeft. Professor Geert Dom onderbouwt deze stelling met recent onderzoek.

Meer en meer groeit het inzicht, gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek, dat het toeleiden van mensen naar (reguliere, betaalde) arbeid zowel haalbaar is als een sterk positief effect heeft op vele levensterreinen en tegelijkertijd het verloop van de verslavings- en psychiatrische aandoening zeer gunstig beïnvloedt.

Werk1web

Vanuit gezondheidseconomisch standpunt is het belangrijk te onderstrepen dat investeren in arbeidstoeleiding voor deze patiënten niet alleen kostendekkend is maar manifest kosten effectief.

Volgens Geert Dom lijken patiënten beter los te komen van de hulpverlening, wat zich vertaalt in een drastische afname van zorgkosten, gevaarlijke crisis situaties, acute en soms langer durende hospitalisaties.

Lees hierbij de integrale wetenschappelijke bijdrage voor Professor dr Geert Dom : Het belang van arbeid en arbeidsrehabilitatie interventies bij de behandeling van mensen met (complexe) verslavingsproblemen.

Of lees hier de bijdrage Prof. dr Geert Dom:  “Werk als hefboom naar herstel”

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

Agenda

Juli
 • 31
  19:30 Recoverygroep in Mechelen

  Groepswerking voor mensen met een verslavingsproblematiek die tijdens en/of na hun behandelperiode graag contact willen hebben/houden met lotgenoten.

  Waar:? Dagcentrum De Sleutel, F. De Merodestraat 20 te Mechelen 
  Wanneer? op woensdagen telkens om 19u30.  Er is een sessie op woensdag 31/7; 14/8; 28/8; 11/9; 25/9; 9/10; 23/10; 6/11; 20/11; 4/12; 18/12

  Kostprijs per sessie : 2 euro (drankje inbegrepen)

  Meer infoSeptember
 • 8
  10:00 Zee-zeildag 2019

  Meer info over de "varen voor het goede doel" editie 2019 mag u hier binnenkort verwachten.

  Lees meer

  Link naar website o.m. met reacties van deelnemers van vorige edities.

Oktober
 • 7
  19:30 Dagcentrum Mechelen viert 25 jarig bestaan met Filmavond

  Dagcentrum Mechelen viert op maandag 7 oktober zijn 25-jarig bestaan met een filmavond. De viering wordt georganiseerd i.s.m. met het Filmhuis. Samen zetten we een parel van Gus Van Sant in de kijker: ‘Don’t Worry He Won’t Get Far On Foot.’ Een film die een mooi beeld schetst van een man in herstel. Hij maakt er het beste van, ondanks zijn beperkingen. Vooraf is er een receptie en om 20u30 vangt de film aan. Meer nieuws volgt!

 • Volledige agenda