De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Kwaliteitszorg & onderzoek

Hier vind je heel wat cijfers verband houdend met het thema drugs. Raadpleeg hier ons overzicht van meetinstrumenten. Of wil je weten hoe we binnen De Sleutel therapietrouw bevorderen of hoe we het werken in een traject opvolgen en stimuleren...

Paul De Neve

Paul De Neve

donderdag, 04 maart 2021 10:48

Vacatures voor antenne Veurne-Diksmuide

Momenteel zijn er 2 vacatures voor de antenne Veurne van De Sleutel. De antenne wil het team versterken met een verslavingsarts (3 u per week) en een drughulpverlener (deeltijds). Voor deze laatste functie is er een selectieprocedure op woensdag 17 maart.

escape hulp1. De drughulpverlener is belast met ambulante begeleiding van druggebruikers uit het justitiële kader die onder voorwaarden staan en vrije begeleiding van inwoners uit participerende gemeenten.

Een greep uit jouw takenpakket:

  •  Je bent in de antenne Veurne en Diksmuide verantwoordelijk voor intakes en individuele begeleiding van cliënten die hulp vragen op het vlak van hun drugmisbruik of –afhankelijkheid;
  •  Je begeleidt in de vestiging te Veurne de onmiddellijke omgeving (partners, ouders…) van de cliënt;
  •  Je participeert van cliëntbesprekingen in het dagcentrum in Veurne en Ieper
  •  Je registreert begeleidings/behandelactiviteiten, maakt handeldossiers en volgt op;
  •  Je functioneert als lid van het multidisciplinair team van het dagcentrum de Sleutel te Brugge;

Solliciteren kan via het invulformulier op de website van de stad Veurne.

2. Verslavingsarts (startdatum 1 mei 2021). Plaats : Zuidstraat 67, 8630 Veurne

Inhoud functie Verslavingsarts 

  • Opvolging en medische begeleiding van ontwenning van middelen
  • Screening en eerste behandeling van psychische problematiek
  • Medische diagnostiek en behandeling van somatische pathologie
  • Multidisciplinaire samenwerking met een team van psychologen, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, orthopedagogen, …
  • Deelname aan permanentieregeling met collega’s verslavingsartsen

Lees bij vacatures de volledige info

Solliciteren?

Solliciteren voor de functie van verslavingsarts bij voorkeur per mail (met vermelding voor welke functie én afdeling u solliciteert en/of vermelding van ons vacaturenummer) via de personeelsdienst van De Sleutel: personeelsdienst@desleutel.broedersvanliefde.be of De Sleutel, t.a.v. de personeelsdienst, Ebergiste de Deynestraat 2 C, 9000 GENT.
Voor meer info over de job contacteer dr. Simon Raymaekers (medisch directeur) – 09/210 87 10 of simon.raymaekers@desleutel.broedersvanliefde.be

donderdag, 25 februari 2021 15:11

Littekens van goud: stigma anders bekeken!

In de beroemde uitspraak van o.a. John Lennon “Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end” zit hoop en het idee dat we allemaal een weg aan het afleggen zijn ergens naar toe. Hoe is het om onderweg te zijn? Is de ene route minder goed dan andere? Is er slechts één route? En wat als verslaving een plek heeft op die route?

Groep Weerwerk zet duurzame tewerkstelling voorop. Hun uitdaging: zich heel flexibel aanpassen aan de personeelsnoden op korte en lange termijn. “We hebben een wendbare organisatie nodig. Daarvoor moeten we meer inzetten op ons human capital”. We gaan in gesprek met Iris Muylaert.  Ze coördineert personeel en welzijn binnen dit maatwerkbedrijf, nauw verbonden met De Sleutel. 

vrijdag, 12 februari 2021 08:40

Groepswerk in de kijker: een dag in het RKJ

Het Residentieel Kortdurend Jongrenprogramma (RKJ) van De Sleutel te Eeklo richt zich specifiek op jongeren met een middelenverslaving. Hoe verloopt zo’n programma en wat zijn de uitdagingen?

In 2019 was De Sleutel volop in verandering. Na een lang traject werd in november een nieuwe identiteitsverklaring opgesteld. Hierin stelden we onze uitdagingen voor de toekomst scherp. En van die uitdagingen waren er zeker genoeg. De grootste uitdaging van 2020 was echter onvoorzien. Een pandemie verstoorde onze normale werking en ook in ons privéleven moesten we ons aanpassen. De maatregelen in het kader van de SARS-CoV-2 pandemie zorgde ervoor dat we een aantal nieuwe zaken leerden. We werkten plots veel meer met telefoon- en digitale gesprekken. De pandemie is voor de meesten onder ons echter vooral belastend. Ook zien we steeds vaker de impact van deze crisis op onze cliënten.

donderdag, 11 februari 2021 14:47

Dagboek van een jongere in het RKJ

Hoe ziet een doorsnee dag van een jongere in opname in De Sleutel er uit en waar is die zoal mee bezig? We mogen even meelezen in het dagboek van Jannes (18)*. Tijdens het Residentieel Jongeren Programma (RKJ) heeft hij heel veel over zichzelf geleerd. “Ik heb hier ingezien hoe ik verder wil. Mijn drugsverleden wil ik achter mij laten. Mijn ouders zijn trots op mij en merken een immens verschil bij mij sinds ik in het RKJ te Eeklo gestart ben midden oktober. Dat is echt een zalig gevoel.”

donderdag, 11 februari 2021 13:37

Cannabis. De plant. De drug. Het medicijn

We reizen met Michiels in zijn nieuwe wietboek zowat de ganse wereld rond. De ruggengraat van het boek is film, muziek, racisme, politiek, religie, wetgeving en … cannabis. In het boek zijn er slechts twee hoofdstukken die dicht bij mijn professionele leefwereld aanschurken, maar het is over het algemeen een erg informatief werk geworden. Karel Michiels is freelance journalist. Hij publiceerde eerder, naast boeken over cannabis en reggae, ook over onderwerpen zoals comedy en voetbal.

Jaarlijks trekken de bewoners van de Therapeutische Gemeenschap in Merelbeke op driedaagse naar de Ardennen. Ook najaar waren de verwachtingen vooraf hoog gespannen. De ene bewoner keek uit naar de rust in de natuur. Of dacht aan skydiven, een dropping, samen een brug bouwen. Of verwachtte lange wandelingen in de bossen. De andere hoopte op een soort vakantiegevoel. Nog anderen zagen zich al genieten van eens weg te zijn van alles. Nog anderen waren vooraf heel down to earth: we zien wel wat het wordt. Een verslag van hun driedaagse begin september 2020 - toen het net mocht - door de bril van de bewoners.

De Sleutel is als organisatie in verandering. Dit hoeft niet te verbazen. Ook de maatschappij is volop in verandering. De eerste stap van ons omvangrijk veranderingsproces was de lancering van een nieuwe identiteitsverklaring en de introductie van onze leidende principes, zoals Damien Versele, begin 2020 wereldkundig maakte (1). Deze verandering moet ons leiden naar een nieuwe zorg- en beleidsstructuur. Op die manier zal De Sleutel als organisatie beter gewapend zijn voor de uitdagingen van de komende 10 jaar. De zorgbehoeften van mensen met een middelengerelateerde stoornis zijn immers veel complexer geworden. Het zorglandschap is fel veranderd en ook onze cliënt zelf is veranderd.  

Jeugdauteur Astrid Goossens schenkt de opbrengst van haar in 2017 uitgegeven jeugdboek 'In nog geen jaar tijd' aan De Sleutel. Als organisatie zijn we heel verheugd met deze actie en met het boek omdat het problematisch gebruik van illegale drugs bij minderjarigen goed onder de aandacht brengt. De actie ten voordele van De Sleutel loopt tot 31/12/2020.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 65

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.