De Sleutel Logo

BEKIJK HET FILMPJE
Maak kennis met De SleutelBEKIJK HET FILMPJE
Maak kennis met De SleutelProfessionals

Hier vind je info op maat van wie beroepshalve met het thema drugs bezig is. Welke drugspreventie is effectief?  Maak kennis met ons aanbod voor leerkrachten en preventiediensten. Wat is evidence based hulp verlenen? Bekijk ons overzicht van goede praktijken en bruikbare meetinstrumenten.

vrijdag 18 augustus 2017 00:00

Op weg naar één organisatie, groeien naar één werking!

De vzw Sociale Werkplaats De Sleutel/Weerwerk, de vzw Werkspoor, de vzw Buurt&Co en de vzw Tot Uw Dienst hebben besloten om te groeien naar één organisatie.  De drie vzw’s waar we mee samengaan hebben een vergelijkbare werking als onze organisatie maar dan in Roeselare en waren tot nu gekoppeld aan het OC Sint-Idesbald. Het zijn dus ook vzw’s uit de groep Broeders van Liefde wat de versmelting van deze vier vzw’s makkelijker maakt.

De vzw Werkspoor is een vzw met een erkenning sociale werkplaats (straks maatwerkbedrijf) met een groenploeg en een isolatieploeg.  Vergelijkbaar dus met wat ook wij doen aan opdrachten. De vzw Buurt&Co heeft een erkenning LDE (Lokale Diensten Economie) en vult een ander pallet van dienstverlening in: de uitbating van een dierenasiel, energie scanners, buurtsport en verschillende buurtgerichte groenploegen. De vzw Tot uw Dienst is sterk vergelijkbaar met wat we binnen de dienst Weerwerk Activering doen: begeleiden van mensen in een traject naar duurzaam werk.

Efficiënter werken is voor elke organisatie een uitdaging. Dat is niet anders bij ons als bij de collega’s van de vzw’s in Roeselare. We zijn er van overtuigd dat we onze overhead en onze knowhow op een meer efficiënte manier zullen kunnen inzetten voor een iets grotere groep dan dat dit op vandaag het geval is.  Binnen de werkingen van Roeselare zal men kunnen “genieten” van de werking van een overhead en zich meer kunnen concentreren op de effectieve operationele opdrachten.  Dit moet resulteren in betere resultaten, een sterkere verankering in de regio en extra mogelijkheden in de ontplooiing van de organisatie.

Binnen de nieuwe werking in Roeselare zullen we de doelgroep “mensen met een verslavingsgeschiedenis” aanboren.  Dit gebeurt in deze regio tot op vandaag nog niet.  We beschouwen het vanuit onze missie als noodzakelijk om dit luik van vernieuwing zo vlug als mogelijk op te nemen.  Dit betekent een veel nauwere samenwerking met de collega’s uit de (drug)hulpverlening dan dat dit op nu het geval is.  Deze oefening zal dan ook een positieve weerslag hebben op de verdere verankering in de regio.

Onze personeelsgroep zal groeien met een 60-tal mensen wat uiteraard voor een ganse uitdaging zal zorgen. Een vergelijkbare manier van werken binnen de drie vestigingen, Roeselare-Gent-Antwerpen, is uiteraard een doelstelling.

Dit ganse proces trekt zich nu op gang en zal mondjesmaat worden uitgevoerd. We willen uiteraard wel klaar staan met deze fusie tegen de start van het Maatwerkdecreet bis, namelijk op 01/01/2019.

Guido Maertens, augustus 2017

weerwerk

 

  

logo werkspoor

 

  

357f338fc4 tot uw dienst

 

 

 

 buurtenco

 

 

 

Het risico op verslaving aan zware pijnstillers wordt onderschat

Volg ons op Facebook

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Agenda

Maart
 • 28
  09:00 Werken aan bevestigen en begrenzen: omgaan met regels

  Op zoek naar extra 'tools' om om te gaan met moeilijk gedrag in de klas?

  In de workshop gericht naar leerkrachten van het lager onderwijs bieden we inzicht in de fases van ‘Acting-out gedrag’. We staan stil bij onze houding bij het bevestigen en begrenzen We bieden praktische handvaten aan om als leerkracht sterker in de schoenen te staan. We leggen de link met het werken aan persoonlijke en sociale vaardigheden bij kinderen en geven tips voor het positief beïnvloeden van het klimaat in de klas.

  Workshop op woensdag 28 maart van 9u tot 12u.

  Plaats: Ebergiste De Deynestraat te Gent

  Inschrijven of extra info kan via preventie@desleutel.be voor meer info! (kostprijs, locatie, inhoud...)

April
 • 28
  09:00 Let’s Go PillLow! Hindernissenparcours Xtra Time Gent

  Op zaterdag 28 april organiseren we onze 2de editie van het Let's go PillLow  - Hindernissenparcours,  ten voordele van Xtra Time, de omnisportwerking van De Sleutel.

  Lees meerSeptember
 • 15
  10:00 Zee-zeildag 2018

  Meer info over de "varen voor het goede doel" editie 2018 mag u hier binnenkort verwachten.

  Lees meer

  Link naar website o.m. met reacties van deelnemers van vorige edities.

 • Volledige agenda