De Sleutel Logo

Professionals

Hier vind je info op maat van wie beroepshalve met het thema drugs bezig is. Welke drugspreventie is effectief?  Maak kennis met ons aanbod voor leerkrachten en preventiediensten. Wat is evidence based hulp verlenen? Bekijk ons overzicht van goede praktijken en bruikbare meetinstrumenten.

vrijdag 17 februari 2017 00:00

Werkplaats ruilt Van Trier voor De Brug

De sociale werkplaats, Weerwerk Antwerpen, is verhuisd van de Van Trierstraat naar Mortsel. De gekozen site De Brug is perfect bereikbaar en is bovendien gelegen vlakbij belangrijke klanten.

Voor onze vestiging in Antwerpen vonden we na een lange zoektocht een alternatief voor de huidige ruimtes. Onze werking situeerde zich nu in de Van Trierstraat op Antwerpen Zuid. De administratie was er gehuisvest in een vleugel van de plaatselijke lagere school. We hebben deze ruimten een aantal jaren terug volledig vernieuwd en het was daar goed werken. Mooi en meer dan voldoende plaats. De atelierruimte daarentegen barstte uit haar voegen. Dit atelier, eveneens in de Van Trierstraat gelegen, werd negen jaar terug gehuurd en ingericht naar onze behoeften. Het grote nadeel aan deze setting is dat we niet over buitenruimte beschikten. Dit breekt ons nu zuur op. Intussen zijn we zo gegroeid dat we niet meer alles op een veilige manier kwijt kunnen in deze atelierruimte. Vandaar de beslissing om te verhuizen.

In eerste instantie concentreerde onze zoektocht zich op het kopen van een pand. Eigenaar zijn biedt toch altijd een grotere zekerheid om je bedrijf te ontwikkelen. Algauw ondervonden we dat de combinatie met een andere ambitie – goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer – niet verenigbaar was met de koopambitie. De panden die we vonden, waren niet betaalbaar. Dus dan toch maar zoeken om iets anders te huren.

de brug antwerpen web
En zo kwamen we bij De Brug terecht. De Brug is een grote beschutte werkplaats in Mortsel (http://www.debrug.be/ ), gelegen naast Sint-Amedeus en enkele honderden meters van Agfa-Gevaert. Vanuit onze nieuwe standplaats zullen we deze belangrijke klanten nog beter kunnen bedienen. We slaan met deze beslissing een aantal vliegen in één klap.

De site is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op fietsafstand van Antwerpen-Berchem. Met De Brug zullen zeker linken ontstaan op verschillende vlakken: logistiek, personeel (doelgroep), inhoudelijke werking zijn enkele zaken waar we opportuniteiten zien.

Na de nodige verbouwingen in het gehuurde pand staat de verhuis gepland eind maart. We gaan er voor!

Guido Maertens

(februari 2017)Verslaving is een ziekte

Volg ons op Facebook

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Agenda

Januari
 • 23
  08:45 Open Training Unplugged te Brugge

  Trainingsdag Unplugged te Brugge (van 8u45 - 16u)

  Inschrijven of vragen? mail naar preventie@desleutel.be

   

 • 24
  19:30 Recoverygroep in Mechelen

  Groepswerking voor mensen met een verslavingsproblematiek die tijdens en/of na hun behandelperiode graag contact willen hebben/houden met lotgenoten.

  Waar:? Dagcentrum De Sleutel, F. De Merodestraat 20 te Mechelen 
  Wanneer? op woensdagen telkens om 19u30.  Er is een sessie op woensdag 24/1 ; 7/2 ; 21/2 ; 7/3 ; 21/3 ; 4/4 ; 18/4 ; 2/5 ; 16/5 ; 30/5 ; 13/6 ; 27/6 ; 11/7 ; 25/7 ; 8/8 ; 22/8 ; 5/9 ; 19/9 ; 3/10 ; 17/10 ; 31/10 ; 14/11 ; 28/11 ; 12/12 ; 26/12

  Kostprijs per sessie : 2 euro (drankje inbegrepen)

  Meer info • 29
  08:45 Open Training Unplugged te Gent

  Trainingsdag Unplugged te Gent (van 8u45 - 16u)

  Inschrijven of vragen? mail naar preventie@desleutel.be

   

 • Volledige agenda