De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 donderdag 20 februari 2014 14:32

Eerst sterk, dan werk!

logo anaSociale werkplaats De Sleutel start dit jaar in samenwerking met de vzw ANA een ESF-project rond “Voortrajecten voor kwetsbare groepen”.  Het  dossier, uitgebouwd voor de regio Antwerpen-Boom, werd goedgekeurd voor 120 trajecten op jaarbasis en kreeg als titel “Eerst sterk, dan werk!”. Vzw A.N.A. is de grootste arbeidszorg-aanbieder in de regio Antwerpen.  We bundelen onze krachten in het vooruitzicht van het aangekondigde W²-decreet. Dit goedgekeurde dossier is een uitgelezen basis om de samenwerking tussen onze twee organisaties vorm te geven.

“Eerst sterk, dan werk!” richt zich op die groep van mensen die nog nergens in een traject naar werk actief zijn.  Het is onze opdracht om deze mensen voldoende ondersteuning te bieden zodat ze met een goede focus op werk en met een realistisch jobdoelwit aan de slag kunnen bij hun VDAB-trajectbegeleider.

Om dit te realiseren nemen we de betrokkenen mee in een verkort traject op onze Activerende Werkvloer.
We zullen in eerste instantie bezig  zijn met de stabiliteit van alle levensdomeinen van de betrokkene.  We weten immers dat instabiliteit op te veel levensdomeinen er voor zorgt dat men geen focus op een werktraject kan zetten.  Dus eerst stabiliteit en dan werk!

In tweede instantie gaan we via de BPS-test (1) de valkuilen van de mensen in kaart brengen én bespreekbaar maken.  Zelfkennis maakt weerbaarder en zorgt voor een stap in de richting van een realistische verwachting naar werk toe.  Dus eerst inzicht en dan werk!

In derde instantie nemen we de mensen mee in onze Jobclubs.  In deze groepssessies trekken we in eerste instantie de horizon open:  “wat zijn jouw droomjobs” is een eerste – voor velen moeilijke – oefening.  Deze jobs worden gelinkt met de mogelijkheden (talenten en competenties) die we zien tijdens activiteiten op de Activerende Werkvloer, en houden rekening met de valkuilen die naar boven komen dankzij BPS-test.  Dit alles samen zorgt voor een realistisch jobdoelwit waar de betrokkene zich kan op focussen.  Dus eerst kennis en dan werk!

logo ESFSamengevat: Eerst sterk, dan werk!

Guido Maertens

(februari 2014)

(1) Maak kennis met Basic Profile Screen: https://www.basicprofilescreen.com/ 
 

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.