De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 vrijdag 25 augustus 2017 00:00

Supported Employment: wat?

Supported Employment wordt internationaal als de beste praktijk beschouwd om de slaagkansen op de ‘gewone’ werkvloer te waarborgen. Het is een methodiek om mensen met een (arbeids)beperking en andere kwetsbare groepen te ondersteunen om op de gewone arbeidsmarkt betaald werk te vinden en te houden. Hij/zij krijgt ondersteuning voor, tijdens en na het vinden van een job. Maar ook de werkgever wordt ondersteund ; hierbij ligt de focus op de mogelijkheden van de persoon eerder dan op de beperkingen.

Het 5-fasenmodel van Supported Employment:
• KLANTBETROKKENHEID
• BEROEPSGERICHTE PROFILERING
• JOBFINDING
• WERKGEVERSBETROKKENHEID
• ONDERSTEUNING OP EN NAAST DE WERKVLOER

Artvelde Hgeschool organiseert een postgraduaat Supported Employment coach. De Supported Employment coach is jobcoach in het kwadraat. Hij werkt voor kwetsbare burgers die net als iedereen hun talenten willen verzilveren in een passende job. Hij werkt voor werkgevers die kansen zien in tewerkstelling van mensen die net een beetje anders zijn. Ook de overheid wil kwetsbare mensen laten participeren in de arbeidsmarkt, alleen zeggen ze er niet bij hoe. Dit postgraduaat “Supported Employment Coach” heeft de ambitie om dit wel te doen. 

De opleiding wordt georganiseerd in nauw overleg met de SUEM.be (1)waar o.m. de koepels SST,  Groep Maatwerk, VDAB en GTB deel van uitmaken. Het postgraduaat richt zich in eerste instantie naar deelnemers die betrokken zijn bij Supported Employment in de praktijk. Kandidaten moeten ook in de mogelijkheid zijn om gedurende de hele periode van de opleiding contact te hebben met Supported Employment klanten.

 (1) SUEM.be is de Belgische vereniging voor de Supported Employment en maakt deel uit van de European Union of Supported Employment..

Meer vragen uit onze FAQ

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

drugsindehersenen

drugsinhetlichaam