De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Wat verwachten bij een hulpvraag?

Wie als (groot)ouder, partner of vriend(in) met drugmisbruik in de nabije omgeving wordt geconfronteerd, kan die last meestal niet alleen dragen. Als ouder of grootouder stelt men zich meteen ook vragen omtrent het al dan niet falen van de opvoeding. Kampt men met schuldgevoel...

De eerste contactname met de drughulpverlening van een ouder met een verslaafde zoon of dochter is een heel moeilijke stap. Meestal gaat daar een echt proces aan vooraf (niet zien, ontkenning, ..). Als ouder zit men met heel tegenstrijdige gevoelens. Ook is men vaak onwetend. Welke producten gebruikt hun kind? Waar kunnen ze voor hulp terecht? Wat mogen ze verwachten van een opname, ...
Het Crisisinterventiecentrum (CIC) van De Sleutel richt zich zowel tot personen die op vrijwillige basis als onder justitiële voorwaarden een crisisopname vragen. Wat kan men verwachten van een opname in deze motivatie- en veranderingsgerichte crisiswerking?

De dagcentra zijn binnen het netwerk van De Sleutel de hulpverleningsunits met de laagste drempel. Als je twijfelt of je kind meer doet dan experimenteren, dan kan je kan daar aankloppen. Voor de druggebruiker zelf is er in onze dagcentra een uitgebreid aanbod met verschillende mogelijkheden. We geven een overzicht.

Onze afdeling voor minderjarigen, het Residentieel Kortdurend Jongerenprogramma (RKJ), in Eeklo is één van de weinige instellingen waar jongeren met een drugprobleem terecht kunnen in Vlaanderen. Gemiddeld volgen zo'n 13 jongens en meisjes tussen de 14 en 18 jaar er het residentieel programma. Ouders en familie worden van heel dichtbij betrokken in de behandeling.

Het opbouwen van een goede vertrouwensrelatie, zowel met de ouders als met de jongere, is van groot belang tijdens een opname. Enkel op die manier kan een familiewerking binnen een residentiële setting resultaat boeken. Ook in het RKJ (Residentieel Kortdurend Jongerenprogramma) te Eeklo, wordt daar sterk in geïnvesteerd. Op die manier proberen we te voorkomen dat de jongere na de behandeling in een vacuüm terechtkomt.

Hieronder bundelen we enkele FAQ's o.m. met antwoorden op vragen als:  Is een opname te combineren met school? Hoe verloopt een traject in de praktijk? Is werk te combineren met hulp?

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.