De Sleutel Logo

STEUN DE SLEUTEL

klik hier

 STEUN DE SLEUTEL

klik hier

 Ouders en drugs

Wie als (groot)ouder, partner of vriend(in) met drugmisbruik in de nabije omgeving wordt geconfronteerd, kan die last meestal niet alleen dragen. Als ouder of grootouder stelt men zich meteen ook vragen omtrent het al dan niet falen van de opvoeding. Kampt men met schuldgevoel...

Wat als je kind of partner drugs gebruikt? Hierna bundelen we u een aantal aanbevelingen en artikels van de afdeling Preventie evenals een overzicht van hoe onze hulpverlening georganiseerd is. link naar tips

Ook als kinderen drugs gebruiken hebben ouders heel wat meer invloed op hun kinderen dan ze zelf denken of vermoeden. Wij willen ouders of partners een hart onder de riem steken en hen aanmoedigen om hun mening te geven en grenzen aan te geven aan hun kinderen.

Over drugs praten doe je best vóór er crisis is: dat is het preventieve gesprek thuis. Maak jezelf en je kinderen eraan gewend om de dingen te bespreken waar je je ongerust in maakt of waarvan je denkt dat er meningsverschillen over zullen ontstaan. Je denkt meteen aan drugs? Ook alcohol en sigaretten roken horen daarbij, gokken voor veel of weinig geld, internetten en gamen. Als je daarover bij het begin van de puberteit hebt gepraat, zal het gesprek over drugs in de puberteit gemakkelijker gaan.

De Sleutel lanceerde een affiche (gepubliceerd in De Standaard in het kader van de Solidariteitsprijs van deze krant) waarmee we ouders aanspreken op hun kracht. We willen hiermee ook het debat in de huiskamers aanzwengelen. Lees hierna via één van bijgaande links in onze bijdrage over deze bewustmakingsactie een reeks tips voor zo'n preventieve aanpak.

Lees verder een getuigenis van onze Zelfhulpgroep, op hun zelf ontworpen website - van en voor ouders met kinderen met een drugprobleem. Weet eveneens dat u als (groot)ouder via die website zelf meer dan welkom bent met uw eventueel probleem. U kan er uw vragen op een anonieme manier kwijt.

U kan eventueel ook aansluiten bij de familie- of ouderwerking van één van onze dagcentra (zie overzicht hulpverlening).

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

Agenda

Juni
 • 19
  14:00 Kennismakingsbezoek RKJ

  De minderjarigenwerking van de Sleutel in Eeklo, biedt verschillende modules aan voor jongeren met een verslavingsprobleem.  Eén van deze modules voorziet de mogelijkheid om het residentieel programma van het RKJ Eeklo te leren kennen via een bezoek. Wie zich inschrijft krijgt een rondleiding door een ervaringsdeskundige en een medewerker.

  Wanneer? van 14 tot 16 u 

  Waar? RKJ Zuidmoerstraat 165, 9900 Eeklo

  Voor wie? Dit aanbod richt zich tot jongeren samen met hun begeleiders (jeugdzorg, school, CLB,...)

  Inschrijven via tel: verplichte reservatie via 09/3772526.. Het aantal plaatsen is beperkt!
  Uw inschrijving is pas definitief nadat wij per mail een bevestiging hebben gestuurd

  meer info

September
 • 8
  10:00 Zee-zeildag 2019

  Meer info over de "varen voor het goede doel" editie 2019 mag u hier binnenkort verwachten.

  Lees meer

  Link naar website o.m. met reacties van deelnemers van vorige edities.

 • Volledige agenda