De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Familie en vrienden

Op zoek naar tips voor iemand die dreigt in de problemen te raken? Welke tips geven we aan partners van gebruikers? Of zoek je info over zelfhulpgroepen? Hier bundelen we info op maat van de omgeving van de gebruiker. Lees hier ook hoe een behandeling bij ons verloopt.

dinsdag 17 november 2020 14:00

“Bij Marc voel je de eerbied”

Partner aan het woord: “Bij Marc voel je de eerbied”

Gemotiveerde werkkrachten in de bouw vinden is niet evident. Metselaar, bekister, ijzervlechter,… het zijn allemaal knelpuntberoepen. De samenwerking met Rewind, waardoor nieuwe werkkrachten kunnen worden aangetrokken, is een troef. De werfleider bij de REWIND-partner Algemene Bouw Maes getuigt.

Marc startte einde september bij Algemene Bouw Maes (onderdeel van Groep Van Roey). Hij draait mee in één van de ploegen op een grote bouwwerf – van 76 appartementen en 9 stadswoningen - niet ver van het station in Gent. Ook tijdens de lockdown kon hij verder blijven werken.

Robin Schockaert, werfleider bij Algemene Bouw Maes: “Marc heeft zich van in het begin voorbeeldig en respectvol gedragen. We zijn heel tevreden over hem. Hij geeft geen onnodige opmerkingen, pruttelt niet gans de tijd tegen. In vergelijking met sommige arbeiders voel je de eerbied die hij heeft, de dankbaarheid dat hij hier mag meedraaien op de werf. Bij ons werkt Marc als bekister, maar hij had eigenlijk vooral ervaring als metser, we beseffen dus dat hij nog veel kan bijleren maar het is vlot werken met hem.”

maes werfbord web

Ook zijn inzet is een grote troef. Hij leert elke dag bij. “In de ploeg hebben ze hem goed opgevangen. Ze ondersteunen mekaar. Marc kan vandaag al goed zelfstandig werken. Hij ruimt op als het nodig is, hij ziet zelf welke taken hij best opneemt.” Marc is ook snel aanvaard doordat hij redelijks snel open geweest is over zijn verleden. Op vraag van de ploegbaas werkt hij nu zelfs 2 weken 5 dagen op 5. De begeleiding stemde hiermee in, omdat zijn traject zo goed verloopt. “Eigenlijk is Marc een voorbeeld-werknemer. Van zodra zijn IBO-contract het toelaat, mag hij hier vast aan de slag”.

 

Paul De Neve (november 2020)

Klik hier voor meer info over REWIND (interview met Jurgen Goesaert).

Een dag op stap met een REWIND-werkkracht (klik hier)

Aanverwante info (Artikels met TAG Activering)

Jongeren die experimenteren met drugs weten wat ze doen

Volg ons op Facebook

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.