De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Familie en vrienden

Op zoek naar tips voor iemand die dreigt in de problemen te raken? Welke tips geven we aan partners van gebruikers? Of zoek je info over zelfhulpgroepen? Hier bundelen we info op maat van de omgeving van de gebruiker. Lees hier ook hoe een behandeling bij ons verloopt.

woensdag 23 september 2020 10:09

Te Gek!? Roes(t)-campagne wil problemen bespreekbaar maken en stigmatisering tegengaan

Er zijn nog steeds veel vooroordelen en misverstanden over problemen met alcohol, drugs en gokken. Daarom lanceert Te Gek!? in oktober een nieuwe jaarcampagne: Te Gek!? Roes(t). Ook De Sleutel doet mee.

logo vector roestPraten over problemen verband houdend met alcohol of drugs is vaak erg moeilijk. Het taboe en de (voor-)oordelen zorgen er onder meer voor dat mensen rijkelijk laat hulp inschakelen. Zo zoekt iemand met een alcoholprobleem pas steun na gemiddeld 18 jaar! Reden genoeg voor Te Gek om de krachten te bundelen met o.m. VAD/De DrugLijn en het Museum Dr. Guislain. Bedoeling van de jaarcampagne Te Gek!? Roes(t) is de kennis over alcohol-, drug- en gokproblemen bij de Vlaamse bevolking vergroten en inzicht geven in de complexiteit ervan. Om zo deze problemen bespreekbaar te maken en stigmatisering tegen te gaan.

WANDEL MEE

Op 3 oktober werd het startschop gegeven van de nieuwe campagne. Er staat de komende maande van alles op stapel (o.m. een studiedag van VAD over "van stigma naar herstel", een tentoonstelling van Lieve Blanquaert,…). Er is ook een campagnelied met Tijs Vanneste en Mr. Pauil (beluister op onze facebook-pagina) Verder zijn er diverse Te Gekke wandelinitiatieven. Wij stippen hier graag de wandeling aan in een bijzonder groen stukje Gent, met start in het Museum Dr. Guislain. Je kan kiezen uit verschillende afstanden. De lange route door het natuurgebied Bourgoyen kan elke wandelaar verleiden. Ook op de campus Guislain is er een korte wandeling (langs onze ambulant centrum De Sleutel Gent en Therapeutische Gemeenschap Gent).

Klik hier voor meer info over de Te Gek-wandeling in Gent . Het wandelparcours is ook verkrijgbaar op een plannetje. Op die manier kan je alleen of in je eigen bubbel de wandeling op een ander moment  maken.

Verder kan je in Museum Guislain terecht voor de tentoonstelling “Tussen ons - Over leven met een verslaving” van Lieve Blancquaert & productiehuis De Chinezen.

tussen ons

Klik hier voor de volledige agenda van de jaarcampagne: Te Gek!? Roes(t).

Meer info vind je ook op de website van Te Gek.

Jongeren die experimenteren met drugs weten wat ze doen

Helemaal mee eens - 2,7%
Mee eens - 6,9%
Geen mening - 3,7%
Mee oneens - 28,9%
Helemaal mee oneens - 56,7%

Aantal stemmen: 998

Volg ons op Facebook

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.