De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Familie en vrienden

Op zoek naar tips voor iemand die dreigt in de problemen te raken? Welke tips geven we aan partners van gebruikers? Of zoek je info over zelfhulpgroepen? Hier bundelen we info op maat van de omgeving van de gebruiker. Lees hier ook hoe een behandeling bij ons verloopt.

donderdag 23 april 2020 08:30

Veel steun in uitdagende tijden

De verslavingszorg moet zich in deze tijden van corona anders organiseren. Een grote uitdaging voor onze drughulpverleners. Gelukkig is er ook veel solidariteit. 

De gebruikelijke en vertrouwde face-to-face gesprekken in de ambulante centra, moesten plaats maken voor telefonische contacten. Al snel werd geëxperimenteerd met beeldbellen. Maar ons IT-materiaal was hiervoor lang niet overal geschikt. Gelukkig konden we rekenen op steun vanuit verschillende hoek.

huisstijl jan 14 

Zo mochten we een schenking van Krefel ontvangen. Ook kregen we na bemiddeling van Koning Boudewijnstichting via Oxfam-Solidariteit laptops ter beschikking. Geen materiaal om aan hulpverlening te doen, wel goed voor de bewoners en voor onze jongeren van het RKJ (ziekenhuisschool verbonden aan onze afdeling voor minderjarigen), voor het organiseren van een alternatieve groepswerking,.... 

De Sleutel diende ook een aanvraag in bij het Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Dat fonds stelt snel middelen ter beschikking van eerstelijnsorganisaties om de uitzonderlijke noden mee op te vangen, in de strijd tegen het coronavirus. Dankzij deze steun zullen we de onlinehulp op een veilige manier kunnen organiseren.

Uitdagende tijden voor onze hulpverleners. Namens onze cliënten, een warme dankjewel voor deze ondersteuning.

Steun De Sleutel  

Jongeren die experimenteren met drugs weten wat ze doen

Helemaal mee eens - 2,7%
Mee eens - 6,9%
Geen mening - 3,7%
Mee oneens - 28,9%
Helemaal mee oneens - 56,7%

Aantal stemmen: 998

Volg ons op Facebook

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.