De Sleutel Logo

KLIK HIER 
Varen voor het goede doel op 9 septemberFamilie en vrienden

Op zoek naar tips voor iemand die dreigt in de problemen te raken? Welke tips geven we aan partners van gebruikers? Of zoek je info over zelfhulpgroepen? Hier bundelen we info op maat van de omgeving van de gebruiker. Lees hier ook hoe een behandeling bij ons verloopt.

donderdag 09 augustus 2018 08:12

De Sleutel en DBB gaan samen voor de DS-solidariteitsprijs!

Net toen de preventiedienst de eindsprint van het schooljaar inzette, kregen we telefoon van reclamebureau DBB uit Brussel. De vraag was duidelijk: mogen wij samen met jullie meedingen naar de Solidariteitsprijs van De Standaard? 

Het nieuwe project ‘Klikken doet kicken’ leek voor DBB het ideale vertrekpunt.  Met veel plezier grepen wij deze kans aan om De Sleutel positief in de verf te zetten!

ds afbeeldngDe Standaard Solidariteitsprijs is een uitgelezen kans om de wereld van het goede doel te verbinden met goede communicatie. Het resultaat is een reeks van 20 sterke advertenties. De advertentie die het meest aantal stemmen weet te ronselen krijgt gratis advertentieruimte in de krant. Er is ook een publieksprijs!

De focus voor preventie ligt uiteraard bij alcohol, tabak en drugs. Maar om een relevante partner te blijven voor onderwijs zet preventie ook in op de nieuwe vormen van verslaving, denken we maar aan gokken, gamen en zeer recent dus ook schermverslaving. De afdeling Preventie van De Sleutel is door de Vlaamse Overheid erkend als terreinorganisatie voor vaardigheidsonderwijs. Concreet wil dit zeggen dat in alle vormingen voor onderwijs persoonlijke en sociale vaardigheden terug komen. Laat dat nu uitgerekend de vaardigheden zijn die minder aandacht krijgen wanneer kinderen en jongeren teveel tijd besteden aan hun schermpjes. Het voorstel van reclamebureau DBB om hierover een reclameboodschap te maken, werd dan ook enthousiast onthaald.

DDB is een internationaal reclamebureau met een sterke lokale verankering en een uitgesproken focus op creativiteit en menselijkheid. Hun voornaamste klanten zijn Volkswagen, IKEA, Bpost bank, Studio Brussel en sinds kort dus ook De Sleutel.

switchoff

“Switch off”

Het bureau DDB kwam met het idee om een spel te ontwikkelen voor gezinnen genaamd ‘Switch off’. Het concept is simpel: stel je gaat met je gezin aan tafel  en in plaats van tijdens het eten je te laten afleiden door een biepje van WhatsApp of een nieuwe Snapchat spreek je af om jullie smartphone op 1 van de 4 vakjes te leggen. Degene die als eerste in verleiding komt om tijdens het eten toch zijn smartphone te nemen, krijgt een ludieke opdracht.

Of De Sleutel uiteindelijk de solidariteitsprijs kan winnen hangt ook van het grote publiek af. Er is immers ook een categorie die wordt uitgereikt door de lezers van De Standaard. Hou dus zeker de website van De Sleutel en De Standaard in de gaten. Vanaf 11 augustus kan er gestemd worden.

 

Meer achtergrondinfo?

Over het sluipend gif van schermgebruik

 

Bekende sporters hebben op vlak van alcohol- en druggebruik een voorbeeldfunctie te vervullen

Volg ons op Facebook

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Agenda

September
  • 9
    10:00 Zee-zeildag 2018

    Meer info over de "varen voor het goede doel" editie 2018 mag u hier binnenkort verwachten.

    Lees meer

    Link naar website o.m. met reacties van deelnemers van vorige edities.

  • Volledige agenda