De Sleutel Logo

BEKIJK HET FILMPJE
Maak kennis met De SleutelBEKIJK HET FILMPJE
Maak kennis met De SleutelFamilie en vrienden

Op zoek naar tips voor iemand die dreigt in de problemen te raken? Welke tips geven we aan partners van gebruikers? Of zoek je info over zelfhulpgroepen? Hier bundelen we info op maat van de omgeving van de gebruiker. Lees hier ook hoe een behandeling bij ons verloopt.

vrijdag 02 juni 2017 00:00

Let's go PillLow: een sfeerverslag

Op zaterdag 20 mei 2017 organiseerden we het eerste Let's go PillLow, hindernissenparcours, ten voordele van Xtra Time, de omnisportwerking van De Sleutel.

Omnisportclub Xtra Time ondersteunt mensen met een verslaving, in hun poging om opnieuw aansluiting te vinden bij de maatschappij, met een aanbod van recreatieve en laagdrempelige sport. Xtra Time brengt deze mensen aan het sporten en maakt hen warm om aan te sluiten bij een reguliere sportclub. Sport is leuk, sport is uitdagend, sport breng mensen dichter bij elkaar…Om dit te illustreren organiseerden we op zaterdag 20 mei voor een eerste keer een sensationeel hindernissenparcours!

lets go pillow

Met dit evenement willen we een positieve boodschap uitdragen naar het grote publiek: drugs en verslaving vormen weliswaar een probleem in de maatschappij, maar er zijn vele mogelijkheden om te groeien naar een gezonde en cleane levensstijl.  Het (samen) beoefenen van sport is er één van. Sport kán een leuke alternatieve tijdsbesteding zijn en is de moeite waard! Iedereen was uitgenodigd om een klein team samen te stellen en als team een avontuurlijk parcours af te leggen. Dit hindernissenparcours bestaat uit opblaasbare attracties waar je allerhande proeven moet op uitvoeren. Je treedt weliswaar in competitie met een ander team, maar de ervaring van het avontuur is veel belangrijker dan winnen!

De week voorafgaand aan ons evenement was nat, grijs, druilerig... maar wanneer we in alle vroegte aankwamen op de terreinen van campus Sint Jozef, vielen de laatste druppels, de zon brak voorzichtig door de wolken! Toch vonden we het veiliger om een gedeelte van de activiteiten niet in de buitenlucht te laten doorgaan, maar ze indoor te doen.

Veertien teams, van verschillend pluimage, hadden zich ingeschreven. We bereikten een heterogeen gezelschap: gaande van onze bewoners en cliënten van andere instellingen, over vluchtelingen en OCMW-cliënten tot een singlesclub en gewone vriendengroepen.

Om half tien konden we starten met de eerste sessie. Elke sessie duurde tweeënhalf uur. Via een doorschuifsysteem kon elk team zijn krachten en vaardigheden inzetten op een devil’s run, een battlezone, een weeper, een flip-it en een kinball ! Wat dit inhoudt wordt best geïllustreerd met volgende foto’s.

pillow0177

 WP 20170520 16 04 02 Pro web

 WP 20170520 034web

WP pillow web

DSC 0673web

pillow web

DSC0180web

De teams vlogen er direct in, de intensiteit was hoog, de spanning was op vele gezichten te lezen, maar vooral applaus en gelach waren voortdurend te horen, kortom we ondervonden onmiddellijk dat iedereen genoot! Soms werd de strijd zelfs heel hevig, gelukkig moest het Rode Kruis slechts een paar slachtoffers van kleine incidenten bijstaan.

DSC1041 webEdit

DSC 0750 web


Zo was de toon gezet voor de rest van de dag. Eenzelfde engagement, evenveel spelplezier konden we meemaken in de twee namiddagsessies! We mogen besluiten dat elke deelnemende ploeg zich uitstekend vermaakt heeft en dat Let’s go pillLow een zinvol evenement is.

DSC 0607

DSC 0680

 

DSC 0697

 

We denken eraan om volgend jaar een volgende editie te organiseren. Elk deelnemer kreeg na afloop van de sessie nog een T-shirt cadeau, als herinnering aan een leuke, uitdagende,  grensverleggende dag!

 groep web

Robrecht Keymeulen (juni 2017)

 

link naar website Xtra Time

meer artikels over Sport en bewegen

Het risico op verslaving aan zware pijnstillers wordt onderschat

Volg ons op Facebook

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Agenda

April
 • 28
  09:00 Let’s Go PillLow! Hindernissenparcours Xtra Time Gent

  Op zaterdag 28 april organiseren we onze 2de editie van het Let's go PillLow  - Hindernissenparcours,  ten voordele van Xtra Time, de omnisportwerking van De Sleutel.

  Lees meerSeptember
 • 15
  10:00 Zee-zeildag 2018

  Meer info over de "varen voor het goede doel" editie 2018 mag u hier binnenkort verwachten.

  Lees meer

  Link naar website o.m. met reacties van deelnemers van vorige edities.

 • Volledige agenda