De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Familie en vrienden

Op zoek naar tips voor iemand die dreigt in de problemen te raken? Welke tips geven we aan partners van gebruikers? Of zoek je info over zelfhulpgroepen? Hier bundelen we info op maat van de omgeving van de gebruiker. Lees hier ook hoe een behandeling bij ons verloopt.

vrijdag 25 september 2015 02:00

Nieuwe looppiste voor cliënten Crisisinverventiecentrum in Wondelgem

De bewoners van het Crisisinterventiecentrum (CIC) van De Sleutel te Wondelgem kunnen voortaan joggen op een mooi aangelegde looppiste. Op deze manier kunnen de dagelijkse vrijwillige loopsessies op een aangenamer en tegelijk veilige manier doorgaan. De aanleg van deze piste kadert in een ruimer sportproject waarmee De Sleutel de voorbije twee jaar aan de slag kon gaan.

De bewoners van het Crisisinterventiecentrum (CIC) te Wondelgem kunnen voortaan joggen op een mooi aangelegde looppiste. Op deze manier kunnen de dagelijkse vrijwillige loopsessies op een aangenamer en tegelijk veilige manier doorgaan. Ook de andere afdelingen binnen ons netwerk konden investeren in extra sportmateriaal. De looppiste werd aangelegd rond het gebouw van het CIC. Er werd een parcours uitgestippeld dat de volledige tuin van het domein bestrijkt. Het parcours is bijna 400 meter lang en zal hoofdzakelijk bestaan uit verende ondergrond (schors + bosgrond).

Sport VM 2 cic web

 

De nieuwe looppiste werd eind augustus officieel in gebruik genomen tijdens een sportdag waaraan cliënten en personeel konden deelnemen

 

 

 

 

 

 

De aanleg van deze looppiste kadert binnen een breder sportproject -  uitgevoerd met de steun van  Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (1) -  dat reeds 2 jaar loopt. De bewoners kunnen zo extra genieten van hun dagelijkse loopsessie. Ook de wekelijkse sportinitiaties (mede geïntroduceerd dankzij dit project) onder begeleiding van professionele monitoren worden door de bewoners fel gesmaakt.

Op deze manier brengen we sport en bewegen opnieuw meer in de focus en wordt men bewuster van het belang van voldoende fysieke activiteit en de meerwaarde die sport kan betekenen in het dagelijkse leven. Om de looppiste in te wijden organiseerden we vrijdag 28 augustus 2015 in de voormiddag een loopestafette, waarbij de verschillende afdelingen van De Sleutel het tegen elkaar konden opnemen.

Extra sportmateriaal voor andere afdelingen Naast deze sportieve investering, werden tevens twee “freeplayer ultimate” sets aangekocht voor het dagcentrum Brugge en de therapeutische gemeenschap Merelbeke. Eerder kochten we voor de verschillende afdelingen wat kleiner sportmateriaal (plastic schijven, kegels, springtouwen, fitnessmatjes, hesjes, ballen, frisbees, badmintonmateriaal, …) aan, zodat er in kwaliteitsvolle en aangename omstandigheden kan gesport worden. Voldoende sporten en bewegen én de beleving die daar rond gecreëerd wordt, is voor elk van ons zeer belangrijk en maakt ook onderdeel uit van onze visie (1).

 multiplayerwebDankzij de aankoop van  “freeplayer ultimate” pakketten beschikken we in 2 afdelingen over een handige set (opvouwbaar, vlot transporteerbaar en opbergbaar) waarmee o.a. aan basketbal, korfbal, voetbal, tennis, volleybal en badminton kan gedaan worden 

Dit sportproject kent een orgelpunt op 20 september e.k. met het sport- en beweegevent ‘Find your kick’ in de Nekker te Mechelen.

Thomas Sintobin

 

(1) Aanverwante info over dit project uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media  (en diverse externe partners zoals Psylos, Vlabus en de Universiteit Gent)

 

Sportevenement ‘Find your kick’ bezorgt 140 enthousiaste deelnemers met een verslavingsproblematiek nieuwe energie

Omnisport-tornooi warmt op voor Find your KICK-sport- en beweegevenement

Cliënten De Sleutel enthousiast over "Start to run"

Visie op sport       Introductie van ons nieuw project     Een cliënt getuigt

Klik hier voor meer sportgerelateerde artikels

 

LOGO SPORT VLAANDEREN subsidiëring 2

FindyourkicksportdagDrugpreventie bij kinderen werkt

Volg ons op Facebook

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.