De Sleutel Logo
Paul De Neve

Paul De Neve

Op dinsdag 2 februari organiseerde De Sleutel en Thomas More Antwerpen een fel gesmaakte studiedag rond Positief omgaan met regels en afspraken. Topspel, werken aan sociale vaardigheden en een beter klasklimaat door positief om te gaan met regels en afspraken… Een leerkracht en een directeur kwamen vanuit de praktijk vertellen wat deze methodiek teweegbrengt in hun school. Thomas Moore presenteerde de resultaten van het onderzoek naar de effecten van Topspel. Pedagoog Pedro De Bruyckere (Artveldehogeschool) kaderde in zijn betoog deze beloningsmethodiek in een ruimer perspectief. Bekijk hier de presentaties. Binnenkort volgt een uitgebreider verslag met heel wat sfeerbeelden.

Op vrijdag 20 november 2015 organiseerde het Residentieel Kortdurend Jongerenprogramma (RKJ) De Sleutel te Eeklo een lunchdebat met als thema “Het nieuwe jeugdrecht: mogelijkheden en valkuilen  voor de drughulpverlening”.  Doel van deze activiteit was een aantal gekende drempels voor een betere samenwerking onder de aandacht brengen en verwachtingen van jeugdrechters beter afstemmen op de mogelijkheden die het jongerenprogramma kan bieden.

Kan ik een meerderjarige gedwongen laten opnemen? Kan een deurwaarder beslag leggen op mijn goederen als mijn zoon zijn schulden niet betaalt? Wanneer kan ik beroep doen op een pro-Deoadvocaat? 

Gezinnen met druggebruikende kinderen staan onder hoge druk. Een juridische aanpak brengt soms soelaas. Dan is het voor ouders belangrijk om weten welke juridische wegen men kan bewandelen. Een brochure gericht naar ouders en hulpverleners zet 21 casussen op een rij.

De preventiedienst van het Dagcentrum De Sleutel in Brugge organiseert reeds een zevental jaar aangepaste activiteiten op maat van tieners opgebouwd rond een uitdagend hindernissenparcours. Vooral scholen en verenigingen schrijven in voor deze teambuilding activiteit. Jaarlijks nemen achthonderd tot duizend jongeren uit heel Vlaanderen deel aan de Sleutelparcours-activiteiten.

Bekijk hier de geanimeerde versie van onze kerst- en eindejaarswensen

wensen met dame

In april 2014 gaven we tijdens een felgesmaakte studiedag het startschot voor TOPspel, een methodiek voor het inoefenen van sociale vaardigheden in de lagere school, ontwikkeld in samenwerking met Thomas More en KU Leuven. Op een nieuwe studiedag op 2 februari 2016 maken we de resultaten bekend van een onderzoek naar de effectiviteit van TOPspel.

Om de impact van het sportaanbod binnen de therapie te illustreren laten we enkele cliënten (*) aan het woord. Zij verwoorden best waarom we zo inzetten op die sportieve levensstijl.

Paintfactory nam op zondag 4 oktober voor het eerst deel aan Open Bedrijvendag en was dan ook bijzonder fier om de bezoekers te verwelkomen in het gloednieuw gebouw langs de Monnikenwerve. Het bedrijf organiseerde ook een actie ten voordele van het VIP-project van dagcentrum De Sleutel in Brugge.

De Therapeutische Gemeenschap Merelbeke vernieuwt het zorgaanbod: clean leven via therapie, educatie én werk. Het herstel van verslaving wikkelt zich voortaan veel minder af binnen de muren van de residentiële therapeutische gemeenschap. Het team ging bij het herdenken van hun zorgconcept niet over één nacht ijs. Om inzicht te krijgen in de bestaande goede praktijken op het vlak van activering binnen de behandeling van verslaving, werd de bestaande wetenschappelijke literatuur doorzocht, maar werd ook gekeken naar soortgelijke herstelgerichte processen binnen andere Therapeutische Gemeenschappen (TG), ook in het buitenland.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 41

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

drugsindehersenen

drugsinhetlichaam