De Sleutel Logo
Mijn verhaal

Bernard (*) is 29 jaar en is de voorbije 6 jaar in behandeling in het dagcentrum te Antwerpen. Reeds op zijn tiende rookte hij zijn eerste joint. 's Avonds smokkelde hij toen ook al regelmatig een pintje bier mee naar boven om het dan stiekem in het donker op te drinken. Het was zijn manier om tegen de regels te zondigen. Misschien deed hij dit een beetje uit protest, omdat hij niet verder kon gaan in zijn turnen. Daar had hij talent voor. 

 
 
“Het begon allemaal toen ik 18 was in het uitgaansleven, met hasj, pillen, speed en af en toe coke. Eerst deed ik dat alleen als ik ging dansen. Maar na een tijdje stond ik er niet meer bij stil. Drugs nemen werd iets normaals, zoals eten en drinken." Aan het woord is Peter (een schuilnaam). Op zijn 38-ste besloot hij er definitief mee te stoppen. Die verslaving blijft hem nog steeds achtervolgen, ook al is hij reeds twee jaar clean. Een persoonlijk verhaal zoals opgetekend in de jubileumeditie van Weliswaar van juni 2011.  
  
  

Isabel (24 jaar, niet haar echte naam) was 3,5 jaar verslaafd aan speed voor ze bij De Sleutel belandde. 'Ik dacht dat ik mijn leven perfect onder controle had, ook al gebruikte ik iedere dag.' Isabel deed haar verhaal in Gazet van Antwerpen.
Dakloos was ik, "ex-gebruiker" en op stap met krakers(gebruikers). Ikzelf was nuchter maar de vraag was hoelang dit zou duren? Ik was clean en wilde dat zo houden. ik had er genoeg voor gedaan om zo ver te komen, tien maanden een programma in de therapeutische gemeenschap, maar niet afgerond. Daardoor was ik dakloos. Ik wilde verder met ambulante begeleding en vond die bij het Dagcentrum in Gent.
De instapgroep binnen het dagcentrum Gent doet cliënten bewegen. Niet alleen wordt er gewerkt rond het aanscherpen van probleembesef en het komen tot concrete doelstellingen over druggebruik en dagbesteding, ook de positieve eigenschappen van de cliënten worden gestimuleerd. We pogen om hen te leren verwoorden (op een creatieve, sportieve, whatever manier) wat er in hen omgaat.
Deze brief las een cliënte voor bij haar afronding na 3 maanden instapgroep. Een geslaagd voorbeeld van verwoorden!

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Agenda

April
 • 26
  10:30 Officiële opening ‘KUNSTMIS(T)ERIE, een beeldenroute in het Liedemeerspark te Merelbeke

  Op 26/04/2015 vindt de officiële opening plaats van onze kunstproject ‘KUNSTMIS(T)ERIE, een beeldenroute in het Liedemeerspark. Een openluchttentoonstelling van en door de bewoners van onze Therapeutische Gemeenschap te Merelbeke, gerealiseerd in samenwerking met Paul Dereymaeker van SASK Deinze.Dhr Bertrand Vrijens, schepen van Cultuur te Merelbeke, opent de beeldenroute om 10u30. Meer info volgt.

Mei
 • 31
  10:00 Rondleidingen in Liedemeerspark te Merelbeke (afsluiting kunstproject ‘KUNSTMIS(T)ERIE)

  Afsluiting (in het kader van de dag van het Park) van de openluchttentoonstelling in het Liedemeerspark te Merelbeke van en door de bewoners van onze Therapeutische Gemeenschap te Merelbeke.
  Meer info volgt.

September
 • 13
  10:00 Zee-zeildag 2015

  Op zondag 13 september kan u opnieuw deelnemen aan de Zee-zeildag ten voordele van De Sleutel.

  Lees meer

  Link naar website o.m. met reacties van deelnemers van vorige edities.

 • Volledige agenda

drugsindehersenen

drugsinhetlichaam