De Sleutel - Mensen, Kansen, Groeien
 • Een joint,
  kan dat kwaad?
  Hier vind je meer info rond het thema drugs, over verslaving en over hoe De Sleutel hiermee omgaat. Lees hierna welke risico's je loopt. Test je kennis (zie lager).
 • Ik wil stoppen
  met gebruiken
  Maak hier kennis met ons aanbod. Wil je op gesprek komen? Twijfel je over een opname? Lees meer over onze hulp (ook voor minderjarigen, dubbel diagnose of activering naar werk). Verslaafd? Doe hieronder de test.
 • Hoe kan ik
  mijn kind helpen?
  Op zoek naar tips voor familie en vrienden? Info over zelfhulpgroepen? Hier bundelen we info op maat van de omgeving van de gebruiker. Lees hier ook hoe een behandeling bij ons verloopt.
 • Evidence based
  werken in De Sleutel?
  Hier vind je info op maat van wie beroepshalve met het thema drugs bezig is. Maak kennis met ons aanbod voor leerkrachten. Wat is evidence based werken? Welke drugspreventie is effectief?

Recent nieuws

 • 90 nieuwe psychoactieve stoffen (NPS) ontdekt in België in 2014

  De lijst met nieuwe psychoactieve stoffen (NPS) blijft groeien. In 2014 werden er 90 NPS in België ontdekt. Intussen heeft een nieuwe designerdrug op basis van de stof Ocfentanyl (een afgeleide van Fentanyl) ook bij ons een dodelijk slachtoffer gemaakt. 

  Lees meer...
 • Kunstmis(t)erie: openluchttentoonstelling in Merelbeke

  De bewoners van de Therapeutische Gemeenshap Merelbeke van De Sleutel stellen vanaf 26 april een reeks openlucht-kunstcreaties tentoon in het Liedermeerspark te Merelbeke. De officiële opening van de beeldenroute is gepland op de dag van het Erfgoed. De openluchttentoonstelling eindigt op de dag van het Park eind mei. Duik als opwarmer al even in een paar foto's om straks de sfeer ter plaatse even te gaan proeven...

  Lees meer...

Interactief